Comitetul Director al Asociației Municipiilor din România la Focșani
2017-07-06 00:00

Comitetul Director al Asociației Municipiilor din România la Focșani

Astăzi, 6 iulie 2017, a avut loc la Focșani, reuniunea Comitetului Director al Asociației Municipiilor din România - AMR.

 

Întâlnirea a debutat cu informarea Comitetului Director despre desemnarea Președintelui AMR în calitate de raportor al Comitetului European al Regiunilor cu privire la „Viitorul programului COSME după anul 2020: perspectiva autorităților locale și regionale". În această calitate, AMR își propune să contribuie la promovarea antreprenoriatului și la adaptarea programelor de finanțare europeană, la nevoile de finanțare și de dezvoltare ale IMM-urilor.


Antreprenoriatul reprezintă motorul de dezvoltare al economiei, iar autoritățile publice locale trebuie să aibă la dispoziție instrumente adecvate prin care să sprijine antreprenorii locali și internaționalizarea acestora.

 

"Administrația publică locală nu poate să facă foarte multe pentru a sprijini mediul de afaceri. Reglementările în vigoare nu ne ajută, nu ne dau atribuții. Noi, în calitate de Asociație a Municipiilor din România avem contacte cu mediul de afaceri, mediul bancar, mediul universitar și academic. Ce poate să facă o primărie este să mediatizeze aceste proiecte care ajută mediul economic. Trebuie sa facem demersuri pentru a avea pârghii și pentru a avea reglementări legislative care să ne permita , ca noi, primăriile, să ne putem implica mai mult în susținerea mediului economic", a declarat Președintele AMR, dl Robert Sorin Negoiță.

 

În cadrul reuniunii au fost purtate discuții referitoare la Legea salarizării promulgată de către Președintele României, iar conducerea AMR a decis ca, în perioada următoare, să fie organizate întâlniri ale specialiștilor în domeniul resurse umane din cadrul Municipiilor, astfel încât aplicarea legii să contribuie la îmbunătățrea serviciilor publice furnizate de municipii și la creșterea calității resursei umane din administrația publică locală.

 

"Noi încercăm să facem o creștere salarială. Constientizam că nivelul de salarizare este direct răspunzător de nivelul de trai. Dar salariile mari trebuie să fie și sustenabile, adică trebuie săluăm măsuri în ideea de a eficientiza activitatea primăriei . Nu trebuie să plătim salarii în plus, de exemplu, dacă ne putem face treaba cu 30 de oameni, nu trebuie să plătim 35 de angajaţi. Nu ne putem permite asta ! Cu cât este mai mare bugetul de salarii, cu atât este mai mic bugetul de investiții", a mai spus Președintele AMR.

 

Având în vedere nevoia de promovare a exemplelor de bune practici din administrația publică locală, Comitetul Director a decis organizarea Galei AMR care are ca obiectiv promovarea performanței adminstrației publice locale din România.

 

Cu această ocazie, AMR va acorda premii de excelență atât primarilor, municipiilor, instituțiilor și personalităților care au contribuit la îmbunătățirea și eficientizarea serviciilor la nivel local cât și colaboratorilor și partenerilor activi în susținerea dezvoltării locale.

 

Galerie Foto

Înapoi


Servicii Online

Depunere documente online Depunere documente online

Depune documente: Investiții, Agricol, Urbanism, ITL, Petiții, L544, etc.

Eliberare Certificate de Urbanism Eliberare Certificate de Urbanism

Obtine un certificate de urbanism on-line

Registratura primărie Registratura primărie

Vizualizare stadiu documente intrate în registratura Primăriei

Petiţii Petiţii

Depune o petitie online si urmareste evolutia

Vizualizare Impozite, taxe locale Vizualizare Impozite, taxe locale

Posibilitatea de a plati online taxele si impozitele

Plăţi online Plăţi online

Posibilitatea de a plati alte servicii online

Plată SMS acces transport greu Plată SMS acces transport greu

valabilă din 10 iulie 2017

Tel. cetățeanului

0237-233.333


sau întrebați aici

Newsletter

Înscrieți-vă la newsletterul primăriei și veți fi la curent cu ultimele informații.

trimite

Calendar