Bike Sharing

Dezvoltarea reţelei de piste dedicate circulaţiei bicicletelor,

implementarea unui sistem de bike-sharing

 

Transportul prin intermediul bicicletelor reprezintă un adaos și o completare flexibilă a transportului în comun și totodată reprezintă o alternativă pentru acesta.

 

La sediul Primăriei Municipiului Focşani, Compartiment transport urban cât şi online la adresa de e-mail bike@focsani.info se pot depune cereri în vederea eliberării unui card cu care pot închiria o bicicletele puse la dispoziţie de către Municipiul Focşani.


Intervalul orar de utilizare a bicicletelor pentru o zi este 7.00-24.00 valabil de luni până duminică.


Bicicleta poate fi utilizată în mod gratuit primele 30 de minute, indiferent de numărul de utilizări zilnice, dar cu respectarea unei pauze de 10 minute între utilizări.


Regulamentul pentru utilizarea sistemului de închiriere biciclete în regim self - service și cerere pentru solicitarea cardului de acces sunt publicate mai jos (pe site-ul Primăriei Municipiului Focşani www.focsani.info, la secţiunea Diverse-Bike Sharing).


Bicicletele vor putea fi închiriate fie utilizând aplicația Globikes disponibilă pe telefonul mobil (aplicația se descarcă de pe GOOGLE PLAY sau APP STORE urmându-se instrucțiunile din aplicație), fie utilizând un card de acces pus la dispoziție de către Primăria Focșani prin Compartimentul transport urban în intervalul orar 8.00-16.30 (luni-joi) şi 8.00-14.00 (vineri).


Sunt disponibile 2000 de carduri ce vor fi distribuite doritorilor în ordinea solicitărilor după următoarea procedură:

Cererea descărcată de pe pagina de internet a primăriei se completează, se ataşează o copie a cărţii de identitate şi se trimite prin email la adresa: bike@focsani.info

 

Menţionăm faptul că utilizatorii pot închiria o bicicletă alegând una din cele două variante:
1. card Bike Sharing - utilizatorii se prezintă la sediul Primăriei Municipiului Focşani cu un act de identitate valid cât şi o adresă de e-mail validă în vederea emiterii unui card Bike Sharing şi pentru a încheia un contract între părţi, privind utilizarea sistemului de închiriere biciclete în regim self-service.

2. folosind aplicaţia Globikes sau a portalului public - Utilizatorii pot completa un formular direct în aplicaţie cu datele personale din actul de identitate şi o adresă validă de e-mail, după acceptarea în mod expres a condiţiilor prezentului regulament şi acceptarea termenilor şi condiţiilor echivalente cu încheierea unui contract.

 

Regulament utilizare biciclete

 

Cerere utilizare biciclete

 

Ghid utilizare inchiriere bicicleta - film

Înapoi


Servicii Online

Eliberare Certificate de Urbanism Eliberare Certificate de Urbanism

Obtine un certificat de urbanism on-line

Registratura primărie Registratura primărie

Vizualizare stadiu documente intrate în registratura Primăriei

Petiţii Petiţii

Depune o petitie online si urmareste evolutia

Plăţi online Plăţi online

Posibilitatea de a plati alte servicii online

Plată SMS acces transport greu Plată SMS acces transport greu

valabilă din 10 iulie 2017

Tel. cetățeanului

0237-233.333


sau întrebați aici

Calendar

Etica și integritateInfoConsRespectConect