Patru puncte de prim ajutor puse la dispoziția cetățenilor de Primăria Focșani
2019-08-12 13:24:01

Patru puncte de prim ajutor puse la dispoziția cetățenilor de Primăria Focșani

Patru puncte de prim ajutor puse la dispoziția cetățenilor de Primăria Focșani

 

 

Întrucât în Focșani se înregistrează temperaturi de peste 35 ˚C și un indice de confort termic ce depășește 80 ITU, Primăria Municipiului Focșani, prin Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență și Școala Postliceală "Hypocrate", organizează luni, 12 august 2019, patru puncte de prim ajutor.
Acestea pot fi găsite în centrul orașului la Ceasul Rău, în Piața Moldovei, în Piața Sud și la Primărie - Piața Unirii, între orele 13.00 - 17.00, astfel încât cetățenii să poată primi inclusiv unele servicii medicale primare.
La aceste puncte, focșănenii primesc apă plată și apă minerală, deoarece din cauza caniculei gradul de deshidratare este extrem de ridicat, ceea ce poate provoca probleme de sănătate, mai ales persoanelor în vârstă sau cu tulburări cardiace.
De altfel, în cursul lunii iulie, la punctele de prim ajutor organizate de Primăria Municipiului Focșani, au beneficiat de asistența medicala peste 1700 de persoane, iar aproximativ 5000 de cetateni au primit apă plată și minerală.
Urmărim cu atenție starea vremii și în funcție de condițiile meteo din următoarele zile, vom menține și chiar vom crește numărul punctelor de prim ajutor, locațiile fiind, ca de obicei, în zonele cele mai aglomerate din oraș.
Totodată, vă recomandăm să evitați efectuarea efortului fizic în perioada zilei în care temperatura atinge valorile maxime; evitați expunerea la soare și folosiți mijloace de protecție (pălării, umbrele, ochelari de soare, îmbrăcăminte subțire din țesături naturale în culori deschise). Este foarte important ca în deplasări să aveți la îndemana lichide, astfel încât să beți multă apă sau sucuri de fructe (2-4 litri pe zi) pentru a vă rehidrata organismul, consumați alimente cu conținut redus de grăsimi, în special de origine animal. De asemenea, evitați consumul de alcool și cafea, iar în încăperi protejați ferestrele cu draperii în zonele expuse la soare, păstrați ferestrele închise în timpul zilei, apelați la sisteme de ventilație sau aer condiționat.

 

Primar
Cristi Valentin Misăilă

 

Înapoi


Servicii Online

Depunere documente online Depunere documente online

Depune documente: Investiții, Agricol, Urbanism, ITL, Petiții, L544, etc.

Eliberare Certificate de Urbanism Eliberare Certificate de Urbanism

Obtine un certificate de urbanism on-line

Registratura primărie Registratura primărie

Vizualizare stadiu documente intrate în registratura Primăriei

Petiţii Petiţii

Depune o petitie online si urmareste evolutia

Vizualizare Impozite, taxe locale Vizualizare Impozite, taxe locale

Posibilitatea de a plati online taxele si impozitele

Plăţi online Plăţi online

Posibilitatea de a plati alte servicii online

Plată SMS acces transport greu Plată SMS acces transport greu

valabilă din 10 iulie 2017

Tel. cetățeanului

0237-233.333


sau întrebați aici

Newsletter

Înscrieți-vă la newsletterul primăriei și veți fi la curent cu ultimele informații.

trimite

Calendar