Jigniri liberale pentru angajații Primăriei Municipiului Focșani
2019-08-02 14:35:42

Jigniri liberale pentru angajații Primăriei Municipiului Focșani

Jigniri liberale pentru angajații Primăriei Municipiului Focșani

 

 

Așa cum ne-am obișnuit cu toții, insultele și acuzele nefondate stau la loc de cinste în vocabularul unui mic deputat liberal, care în ultima sa intervenție publică jignește TOȚI angajații bugetari din Vrancea și din Focșani, atacurile sale fiind îndreptate în mod special către noi, cei din Primăria Municipiului Focșani.
Dincolo de aceste acuzații mincinoase, focșănenii își aduc aminte însă că în anul 2016 aparatul administrativ era învechit și ineficient, drept pentru care, prin două modificări succesive, organigrama a fost îmbunătățită exact la capitolele deficitare, printre primele măsuri numărându-se disponibilizarea femeilor de serviciu și a paznicilor și trecerea măturătorilor de la Direcția de Dezvoltare Servicii Publice Focșani la CUP Salubritate Focșani, urmate de toate celelalte acțiuni care au vizat eficientizarea activităților specifice fiecărui serviciu în parte. Practic, la nivel întregului aparat al municipalității (Primărie și toate celelalte instituții din subordine), la nivelul anului 2016 eram 610 angajați dintr-un număr total de 687 posturi, iar în 2019 suntem 601 angajați la un număr de 693 posturi aprobate. Și aici trebuie menționat faptul că organigrama a fost votată în UNANIMITATE în Consiliul Local Focșani! Atunci a fost în regulă și fără comentarii, acum însă probabil că unii se pregătesc de alegeri...
Revenind însă, știm cu toții cât dura până acum trei ani de zile eliberarea unui aviz, a unui certificat de urbanism sau a unei autorizații de contruire, în condițiile în care astăzi toate acestea pot fi emise în regim de urgență în maxim trei zile!
Pentru o mai bună edificare, prezentăm câteva date concrete, astfel încât focșănenii să poată vedea unde se regăsesc principalele modificări operate la nivel de personal în Primăria Municipiului Focșani:
1. TOTAL funcționari aparat administrativ - 133 în 2016 / 167 în 2019
2. Funcționari pe linie de Urbanism - 9 în 2016 / 5 în 2017 / 14 în 2019
3. Funcționari pe linie de Proiecte - 3 în 2016 / 12 în 2019
4. Funcționari pe linie de Investiții - 4 în 2016 / 8 în 2019
5. Funcționari pe linie de Taxe și Impozite - 27 în 2016 / 36 în 2019.
Mai mult decât atât, TOATE concursurile au fost publice și s-au desfășurat cu respectarea prevederilor legale, în unele cazuri fiind chiar și câte 20 candidați pe post. Dacă domnul în cauză are informații că există vreun concurs în care comisia a încălcat legea și a favorizat pe unul dintre candidați, îl somăm să prezinte public acele documente sau să își ceară scuze! Totodată, ar fi de menționat și că ultimul concurs organizat în Primăria Municipiului Focșani a avut loc în toamna anului 2018.
În plus, odată angajați, pentru TOȚI funcționarii au fost instituite reguli noi de conduită profesională care au dus la eficientizarea activității în paralel cu îmbunătățirea percepției populației față de noi și de colegii noștri. Cei care nu au vrut sau nu au putut să respecte aceste reguli au fost sancționati conform legii, inclusiv în comisiile de disciplină. A existat chiar și un caz în care, după încheierea stagiului de debutant, raporturile de muncă au încetat din cauza incapacității respectivei persoane de a se ridica la nivelul profesional din cadrul Primăriei.
De asemenea, același deputat liberal critică nivelul salarizării din Focșani și din Vrancea, pe care îl consideră prea mare la stat și prea mic la privat... Ceea ce "uită" să spună este că această diferență i se pare mare pentru că la firma sa angajații primesc salarii de mizerie!
Domnule deputat liberal, cum este posibil ca cel mai mare salariu din firma dumneavoastră, cel al directorului general, să fie doar de 2300 lei brut? Despre salariile celorlalți angajați nici nu mai vorbim pentru că reprezintă pur și simplu o bătaie de joc la adresa acestora!
V-ați întrebat oare vreodată cum reușesc oamenii angajați la dumneavoastră să traiască de la o lună la alta cu aceste salarii?! Sau nu vă pasă?
Iată de ce suntem în partea inferioară a clasamentului pe salarizare și venituri la nivel local în comparație cu media națională ... pentru că în continuare există "oameni de afaceri" precum acest mic deputat, care își bat joc de angajați!
Învățati să vă respectați angajații și să îi plătiți așa cum merită și după aceea să veniți să dați lecții de economie!
Nu în ultimul rând, noi recunoaștem că întotdeauna va fi loc și de mai bine, dar totodată vrem să fim lăsați să ne facem datoria, pentru că tot ceea ce ne dorim este ca focșănenii să fie mulțumiți de serviciile municipalității!

 

Colectivul
Primăriei Municipiului Focșani

 

Înapoi


Servicii Online

Depunere documente online Depunere documente online

Depune documente: Investiții, Agricol, Urbanism, ITL, Petiții, L544, etc.

Eliberare Certificate de Urbanism Eliberare Certificate de Urbanism

Obtine un certificate de urbanism on-line

Registratura primărie Registratura primărie

Vizualizare stadiu documente intrate în registratura Primăriei

Petiţii Petiţii

Depune o petitie online si urmareste evolutia

Vizualizare Impozite, taxe locale Vizualizare Impozite, taxe locale

Posibilitatea de a plati online taxele si impozitele

Plăţi online Plăţi online

Posibilitatea de a plati alte servicii online

Plată SMS acces transport greu Plată SMS acces transport greu

valabilă din 10 iulie 2017

Tel. cetățeanului

0237-233.333


sau întrebați aici

Newsletter

Înscrieți-vă la newsletterul primăriei și veți fi la curent cu ultimele informații.

trimite

Calendar