Focșănenilor li se pun la dispoziție patru puncte de prim ajutor de către Primăria Focșani
2019-08-13 14:35:44

Focșănenilor li se pun la dispoziție patru puncte de prim ajutor de către Primăria Focșani

Focșănenilor li se pun la dispoziție patru puncte de prim ajutor de către Primăria Focșani

 

 

Întrucât în Focșani se înregistrează temperaturi de peste 35 ˚C și un indice de confort termic ce depășește 80 ITU, Primăria Municipiului Focșani, prin Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență și Școala Postliceală "Hypocrate", organizează marți și miercuri, 13 și 14 august 2019, patru puncte de prim ajutor.
Acestea pot fi găsite în centrul orașului la Ceasul Rău, în Piața Moldovei, în Piața Sud și la Primărie - Piața Unirii, între orele 13.00 - 17.00, astfel încât cetățenii să poată primi inclusiv unele servicii medicale primare.
La aceste puncte, focșănenii primesc apă plată și apă minerală, deoarece din cauza caniculei gradul de deshidratare este extrem de ridicat, ceea ce poate provoca probleme de sănătate, mai ales persoanelor în vârstă sau cu tulburări cardiace.
Totodată, în aceste zile, vă recomandăm să evitaţi, pe cât posibil, expunerea prelungită la soare între orele 11.00 - 18.00. Purtaţi pălării de soare, haine lejere şi ample, din fibre naturale, de culori deschise. Beţi zilnic între 1,5 - 2 litri de lichide, fără a aştepta să apară senzaţia de sete. În perioadele de caniculă se recomandă consumul unui pahar de apă (sau echivalentul acestuia) la fiecare 15 - 20 de minute. Nu consumaţi alcool deoarece acesta favorizează deshidratarea şi diminuează capacitatea de luptă a organismului împotriva căldurii. De asemenea, închideţi ferestrele expuse la soare, trageţi jaluzelele şi/sau draperiile. Ţineţi ferestrele închise pe toată perioada cât temperatura exterioară este superioară celei din locuinţă. Deschideţi ferestrele seara târziu, noaptea şi dimineaţa devreme, provocând curenţi de aer, pe perioada cât temperatura exterioară este inferioară celei din locuinţă. Dacă aveţi aer condiţionat, reglaţi aparatul astfel încât temperatura să fie cu 5 grade mai mică decât temperatura ambientală. Stingeţi sau scadeţi intensitatea luminii artificiale. Închideţi orice aparat electrocasnic de care nu aveţi nevoie. Aveţi grijă de persoanele dependente de voi (copii, vârstnici, persoane cu dizabilităţi) oferindu-le, în mod regulat lichide, chiar dacă nu vi le solicită.


Primar
Cristi Valentin Misăilă

 

Înapoi


Servicii Online

Depunere documente online Depunere documente online

Depune documente: Investiții, Agricol, Urbanism, ITL, Petiții, L544, etc.

Eliberare Certificate de Urbanism Eliberare Certificate de Urbanism

Obtine un certificate de urbanism on-line

Registratura primărie Registratura primărie

Vizualizare stadiu documente intrate în registratura Primăriei

Petiţii Petiţii

Depune o petitie online si urmareste evolutia

Vizualizare Impozite, taxe locale Vizualizare Impozite, taxe locale

Posibilitatea de a plati online taxele si impozitele

Plăţi online Plăţi online

Posibilitatea de a plati alte servicii online

Plată SMS acces transport greu Plată SMS acces transport greu

valabilă din 10 iulie 2017

Tel. cetățeanului

0237-233.333


sau întrebați aici

Newsletter

Înscrieți-vă la newsletterul primăriei și veți fi la curent cu ultimele informații.

trimite

Calendar