Autoarele DEZASTRULUI din Piața Unirii și Grădina Publică sunt Guvernele PNL și PDL din perioada 2008-2011!
2019-08-21 17:58:36

Autoarele DEZASTRULUI din Piața Unirii și Grădina Publică sunt Guvernele PNL și PDL din perioada 2008-2011!

Autoarele DEZASTRULUI din Piața Unirii și Grădina Publică sunt Guvernele PNL și PDL din perioada 2008-2011!

 

 

În ultima vreme asistăm la tot felul de atacuri din partea unora ce cred probabil că pot să falsifice adevărul cu minciunile lor. Tocmai de aceea, este cazul să ne aducem aminte câteva date legate de proiectul "Recalificare urbană perimetru istoric Piața Unirii și Grădina Publică".
La începutul anului 2008 a fost semnat contractul de lucrări RO2006/018-147.04.01.01.01.03.07 (anexă contract) între patru părți:
1. Investitor - Ministerul Dezvoltării Lucrărilor Publice și Locuințelor - Guvern PNL
2. Executant - SC UNICOM SA Galați - SC DEDAL BAHAMAT SRL Galați
3. Aprobat de - Agenția de Dezvoltare Regională Sud-Est Brăila
4. Beneficiar - Consiliul Local Focșani.
Practic, așa cum se poate vedea, Primăria Municipiului Focșani nu a fost implicată în acest proiect decât ca parte beneficiară a acestuia, nicidecum în procesul de întocmire, realizare sau execuție. Trebuie menționat faptul că Guvernul PNL a fost cel care a întocmit proiectul, a organizat licitația și a anunțat Primăria Municipiului Focșani cine este firma care va realiza lucrarea.
Mai mult decât atât, pe tot parcursul lucrărilor a existat o firmă spaniolă de consultanță tehnică, angajată tot de Guvernul PNL, care a urmărit și a avizat lucrările. Primăria Municipiului Focșani a fost iarăși exclusă, deoarece la momentul respectiv municipalitatea nu a avut acces la contractul cu această firmă de consultanță.
În aceste condiții, așa cum prevede și contractul de lucrări, "beneficiarul (Primăria Municipiului Focșani) nu va avea nicio autoritate de a amenda sau rezilia Contractul de lucrări, de a atribui părți din Contract sau orice beneficiu în sau rezultând din acesta."
Iar de aici și până la lucrările de pavaj defectuos executate nu a mai fost decât un pas, drept pentru care am ajuns în situația ca în fiecare an să înlocuim plăcile sparte, pentru că nici nu puteam aștepta să se spargă toate ca să le schimbăm o singură dată. Și în cazul în care cineva ar fi tentat să spună că autoritățile locale nu au sesizat Ministerul Dezvoltării în legătură cu faptul că lucrările nu decurg conform graficului, anexăm și două adrese prin care, în 2009 și 2011, Primăria Municipiului Focșani și Consiliul Județean Vrancea atrăgeau atenția responsabililor de la București asupra situației de pe șantierul din Focșani. Fără prea multe rezultate însă...   
Trist este că unii oameni mici se fac acum că uită cum și de ce s-a ajuns în această situație și acuză Primarul Municipiului Focșani că schimbă plăcile din Piața Unirii la un preț de 120 euro/bucata. În acest sens, facem următoarele precizări:
1. Nu Primarul s-a ocupat de achiziția lucrărilor de înlocuire a pavajului, ci Direcția de Dezvoltare Servicii Publice Focșani (anexă contract nr. 2202/26.03.2019)
2. Prețul pentru plăcile de granit gri fiamat este de 191 lei/mp, adică 40,12 euro/mp, la care se mai adaugă costurile pentru materiale și pentru manoperă, rezultând un cost final de 466,73 lei (fără TVA), adica 98 euro/mp.
3. Într-un metru pătrat intră 6,2 plăci (40X40cm) de granit, ceea ce înseamnă că prețul pentru o singură bucată este, cu tot cu montaj, aproximativ 75 de lei, adică 15,9 euro fără TVA. Față de prețul vehiculat cu rea intenție, diferența e de aproape 8 ori mai mică, prețul plătit de municipalitate înscriindu-se de altfel în media celor de pe piața liberă.
4. Prețul contractat de Guvernul PNL în 2008 a fost de 46,60 euro/mp, comparativ cu cel contractat de DDSP Focșani în 2019, care este de 40,12 euro/mp.
În aceste condiții, considerăm că orice alte comentarii nu mai au niciun rost, iar vorbele unora nu sunt decât încercări nereușite de a capta atenția și voturile focșănenilor.

 

Primar
Cristi Valentin Misăilă

 

Fișiere atașate

Înapoi


Servicii Online

Eliberare Certificate de Urbanism Eliberare Certificate de Urbanism

Obtine un certificat de urbanism on-line

Registratura primărie Registratura primărie

Vizualizare stadiu documente intrate în registratura Primăriei

Petiţii Petiţii

Depune o petitie online si urmareste evolutia

Plăţi online Plăţi online

Posibilitatea de a plati alte servicii online

Plată SMS acces transport greu Plată SMS acces transport greu

valabilă din 10 iulie 2017

Tel. cetățeanului

0237-233.333


sau întrebați aici

Calendar

Etica și integritateInfoConsRespectConect