Ziua Eroilor 2018
2018-05-17 00:00

Ziua Eroilor 2018

 

Mesajul Primarul Municipiului Focșani, Cristi Valentin Misăilă, cu ocazia Zilei Eroilor, prin care îşi exprimă recunoştinţa şi respectul faţă de cei căzuţi de-a lungul veacurilor pe câmpurile de luptă, pentru credinţă, libertate, apărarea ţării şi întregirea neamului. Ziua Eroilor este celebrată de Ziua Înălţării Domnului, sărbătoarea creştină care marchează înălţarea la cer a Domnului nostru Iisus Hristos, la 40 de zile după Înviere:

 

"Acordarea respectului cuvenit şi pomenirea din generaţie în generaţie a celor căzuţi jertfă pe câmpurile de luptă pentru apărarea ţării, fac parte din conştiinţa, sufletul şi credinţa românească.

 

Deşi ȋntreruptă în perioada comunistă, tradiţia comemorării eroilor în România cu prilejul Zilei Înălţării Domnului a fost reluată şi oficializată prin Legea nr. 48/1995 privind proclamarea Zilei Eroilor.


Astfel, ȋn această zi plină de ȋncărcătură emoţională şi spirituală suntem cu toţii aici pentru a comemora şi omagia eroii neamului românesc, cu nume cunoscute, dar mai ales necunoscute, ştiuţi doar de Dumnezeu, pe cei care au demonstrat, chiar prin sacrificiul suprem, că pun interesele comunităţii sau ale naţiei mai presus decât interesele proprii.


Ne ȋnclinăm cu toţii, cu adâncă emoţie şi respect, ȋn faţă jertfei celor care au făurit poporul român şi au apărat cu preţul vieţii lor graniţele Patriei!

Tot astăzi comemorăm cu respect eroii României care, alături de aliaţii noştri, sunt prezenţi cu cinste, ȋn zonele de conflict ale lumii, apărând valorile democratice şi libertăţile cetăţeneşti. Actele lor de eroism sunt consemnate nu numai de istoria noastră, dar sunt repere şi în istoria universală.

 

Şi pentru că suntem aici, la Mausoleul Eroilor din Focşani, pe „linia de foc" a primului Război Mondial, trebuie să menţionăm ȋncă o dată cuvintele simbolice spuse la 14 mai 1923, la Mărăşeşti, de către elevul militar Amilcar Săndulescu, elev rămas orfan ȋn urma acestui conflict mondial. Atunci când a ales Eroul Necunoscut, simbol al jertfelor româneşti, Amilcar Săndulescu, a îngenuncheat în dreptul sicriului şi a rostit: „Acesta este tatăl meu! Doamne, Dumnezeul meu, ai în pază pe toţi eroii neamului, şi pe tatăl meu!".

Fie ca aceste gânduri să ne îndrume spre realizarea binelui comun în ţara noastră!

 

HRISTOS S-A ÎNĂLŢAT!"

 

Cristi Valentin Misăilă
Primarul Municipiului Focșani

 

Galerie Foto

Înapoi


Servicii Online

Depunere documente online Depunere documente online

Depune documente: Investiții, Agricol, Urbanism, ITL, Petiții, L544, etc.

Eliberare Certificate de Urbanism Eliberare Certificate de Urbanism

Obtine un certificate de urbanism on-line

Registratura primărie Registratura primărie

Vizualizare stadiu documente intrate în registratura Primăriei

Petiţii Petiţii

Depune o petitie online si urmareste evolutia

Vizualizare Impozite, taxe locale Vizualizare Impozite, taxe locale

Posibilitatea de a plati online taxele si impozitele

Plăţi online Plăţi online

Posibilitatea de a plati alte servicii online

Plată SMS acces transport greu Plată SMS acces transport greu

valabilă din 10 iulie 2017

Tel. cetățeanului

0237-233.333


sau întrebați aici

Newsletter

Înscrieți-vă la newsletterul primăriei și veți fi la curent cu ultimele informații.

trimite

Calendar