Ziua drapelului 2018
2018-06-26 00:00

Ziua drapelului 2018

 

"De-a lungul Istoriei noastre zbuciumate, eroii neamului au avut mereu alături drapelul țării. Astfel, în toate momentele importante ale românilor, Tricolorul a fost alături de cei ce au scris Istoria. Pentru el s-au avântat în luptă și tot pentru el s-au și jertfit, atunci când Datoria și Dragostea de Neam și Țară au fost mai presus de orice.

Și dintre nenumăratele scene de vitejie și eroism scrise de ai noștri cu slove de sânge, mă voi opri astăzi la atacul de la Grivița. Dornici sa cucerească puternica redută otomană, ostașii primului Batalion din Regimentul 10 Dorobanți atacă la baionetă. În fruntea lor, prin ploaia de gloanțe înaintează cu drapelul în mână maiorul Șonțu. Focșănean de-al nostru, "un maior capabil, un brav militar", așa cum îl descriu camarazii. Dar... în fața redutei, ofițerul cade.

 

Drapelul este purtat mai departe de căpitanul Valter Mărăcineanu. Dar nici acestuia nu i-a fost dat să vadă victoria. Un glonte dușman îi curmă avântul. Și totuși, ai noștri înving, iar pe reduta otomană flutură de-acum Drapelul Tricolor. Câti dintre noi nu am fost oare impresionați până la lacrimi de această scenă și de eroismul până la sacrificiu al tuturor celor care au crezut până la moarte și dincolo de ea în Țară, Patrie și Popor ? Pentru toți aceștia, a existat mereu ceva ce le-a insuflat Credință și Curaj, atunci când aveau mai multă nevoie de ele ca oricând. Acest Ceva, în fața căruia ne închinăm cu emoție, dragoste și credință este Drapelul Național al României.

Tricolorul este cel la a cărui vedere sau simplă aducere aminte, sufletul oricărui român vibrează și dă acea dulce și minunată senzație - mândria de a fi român.

 

Suntem Români și suntem mândri pentru aceasta. Iar pentru noi, albastrul, galbenul și roșul nu mai sunt demult doar simple culori.

Sunt Culorile Tricolorului !

Tricolorul pe care toți românii îl poartă în inimă, iar la zile de mare sărbătoare, cum este cea de azi, îl înalță și îl salută așa cum au făcut și înaintea noastră toți cei cărora le purtăm veșnică recunoștință pentru marile lor fapte de vitejie și sacrificiu.

 

La Mulți Ani, iubite Tricolor !
La Mulți Ani, România !"

 

Galerie Foto

Înapoi


Servicii Online

Depunere documente online Depunere documente online

Depune documente: Investiții, Agricol, Urbanism, ITL, Petiții, L544, etc.

Eliberare Certificate de Urbanism Eliberare Certificate de Urbanism

Obtine un certificate de urbanism on-line

Registratura primărie Registratura primărie

Vizualizare stadiu documente intrate în registratura Primăriei

Petiţii Petiţii

Depune o petitie online si urmareste evolutia

Vizualizare Impozite, taxe locale Vizualizare Impozite, taxe locale

Posibilitatea de a plati online taxele si impozitele

Plăţi online Plăţi online

Posibilitatea de a plati alte servicii online

Plată SMS acces transport greu Plată SMS acces transport greu

valabilă din 10 iulie 2017

Tel. cetățeanului

0237-233.333


sau întrebați aici

Newsletter

Înscrieți-vă la newsletterul primăriei și veți fi la curent cu ultimele informații.

trimite

Calendar