SCRISOARE DESCHISĂ
2020-04-23 00:00

SCRISOARE DESCHISĂ

 

SCRISOARE DESCHISĂ ADRESATĂ

DOMNULUI ION ȘTEFAN

MINISTRUL LUCRĂRILOR PUBLICE, DEZVOLTĂRII ȘI ADMINISTRAȚIEI

 

Domnule Ministru,

Anul trecut, în toamnă, am început lucrările de reabilitarea și modernizare a imobilului situat în Str. Măgura nr. 123 - blocul Onasis, așa cum este cunoscut de toată lumea din Focșani, cu finanțare atât din partea Primăriei Municipiului Focșani cât și din partea Ministerului Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației. Conform procedurilor din cadrul Programului privind construcția de locuințe sociale derulat în baza Legii Locuinței nr.114/1996, Ministrul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației TREBUIA să asigure cofinanțarea și în anul 2020.

 

În acest sens, Primăria Municipiului Focșani a transmis încă din luna decembrie 2019 Anexa 11 cu previzionarea sumelor necesare pentru anul 2020, anexă ce a însoțit ultima situație de plată depusă în vederea plății cu lucrările efectuate până la finele lunii noiembrie 2019, înaintată prin adresa 120042/05.10.2019 și înregistrată la MLPDA sub nr.166474/06.12.2019.

 

Totodată, v-am informat și asupra faptului că Primăria Municipiului Focșani a alocat din bugetul local pentru anul 2020 suma de 315.170 lei, din care la finele lunii ianuarie 2020 am plătit deja lucrări în valoare de 203.115 lei. Astfel, ar mai fi nevoie de 1.457.625 lei pentru decontarea tuturor lucrărilor până la finalul acestora. V-am adus la cunoștință în scris chiar și faptul că ar fi păcat să sistăm lucrările, întrucât executantul dovedește o capacitate ridicată de producție, având astfel posibilitatea finalizării execuției lucrărilor într-un termen mult mai scurt decât cel preconizat.

 

Din păcate însă... NIMIC din toate acestea nu s-a întâmplat, nici măcar nu ați răspuns la adresele oficiale pe care vi le-am înaintat cu confirmare de primire. Din cauza faptului că dumneavoastră NU AȚI RESPECTAT prevederile contractuale, am fost nevoiți să sistăm o mare parte din lucrări, deși acestea se aflau într-o fază destul de avansată. Practic, la sfârșitul lunii aprilie am fi putut finaliza lucrările. Știți ce ar fi însemnat acest lucru?

 

Poate pentru dumneavoastră NU CONTEAZA, dar pentru cadrele medico-sanitare din Focșani ar fi însemnat foarte mult să se fi putut muta în acest imobil până la sfârșitul stării de urgență. Ca să nu mai pomenim de foștii chiriași care abia așteaptă să se mute înapoi. Poate nu știți sau NU VĂ INTERESEAZĂ, dar aceste familii acum locuiesc în internatul Liceului Tehnologic "G.G. Longinescu", unde condițiile nu sunt tocmai cele mai bune vizavi de păstrarea distanțării sociale necesara evitării îmbolnăvirii cu Covid-19.

 

Fiecare dintre aceste familii ar fi putut să aibă propriul apartament complet reabilitat, într-un imobil modernizat care ar fi avut inclusiv curtea interioară amenajată cu un loc de joacă pentru copii. Ar fi putut... dar dumneavoastră NU AȚI VRUT!

 

În loc de final, vă invităm ÎNCĂ O DATĂ să mergeți să vedeți cum arată ACUM acest imobil. Și daca vreți, puteți să dați și un comunicat în care SĂ VĂ LĂUDAȚI că ați deblocat plățile pentru lucrările EFECTUATE!

 

Galerie Foto

Înapoi


Servicii Online

Depunere documente online Depunere documente online

Depune documente: Investiții, Agricol, Urbanism, ITL, Petiții, L544, etc.

Eliberare Certificate de Urbanism Eliberare Certificate de Urbanism

Obtine un certificate de urbanism on-line

Registratura primărie Registratura primărie

Vizualizare stadiu documente intrate în registratura Primăriei

Petiţii Petiţii

Depune o petitie online si urmareste evolutia

Vizualizare Impozite, taxe locale Vizualizare Impozite, taxe locale

Posibilitatea de a plati online taxele si impozitele

Plăţi online Plăţi online

Posibilitatea de a plati alte servicii online

Plată SMS acces transport greu Plată SMS acces transport greu

valabilă din 10 iulie 2017

Tel. cetățeanului

0237-233.333


sau întrebați aici

Newsletter

Înscrieți-vă la newsletterul primăriei și veți fi la curent cu ultimele informații.

trimite

Calendar