Parking Focsani a introdus plata locului de parcare prin SMS
2018-10-24 00:00

Parking Focsani a introdus plata locului de parcare prin SMS

Parking Focșani a introdus plata locului de parcare prin SMS sau aplicație pentru smartphone. Modul de funcționare al noului sistem de plată a fost prezentat, într-o conferință de presă, de primarul Cristi Misăilă, directorul Parking, Nicușor Statache și Daniela David, de la compania Piconet, cea care a realizat aceată aplicație. Este un serviciu așteptat de câțiva ani în municipiu, încă de când serviciul de parcări era la Direcția de Dezvoltare. Modul de funcționare este simplu iar plata se poate face fie prin SMS, fie printr-o aplicație ce poate fi descărcată pe smartphone iar plata se face prin cont bancar.

 

Prezentarea aplicației a fost făcută de directorul Parking, Nicușor Statache, care a arătat că pentru a face plata unui loc de parcare se trimite un sms cu numărul de înmatriculare al mașinii la numărul 7420, în care se trece 141, pentru o oră de parcare sau 140, pentru o zi de parcare. Cu 10 minute înainte de expirarea timpului va fi trimis un sms către șofer iar acesta poate decide prelungirea rezervării locului de parcare. O altă variantă este trimiterea mai multor sms-uri succesive pentru plata unei ore de parcare. De exemplu, pentru trei ore de parcare trebuie trimise trei sms-uri iar aplicația le însumează și calculează trei ore de parcare.

 

Directorul Parking a precizat că, în cazul sms-urilor, șoferii trebuie să primească un sms de confirmare iar dacă acesta nu este primit trebuie repetată operațiunea. Unul din avantajele noului sistem este cel al păstrării rezervării pentru un loc de parcare în limita sumei plătite. Astfel, dacă un șofer a achitat o oră de parcare la Casa de Cultură, și-a rezolvat treaba în 20 de minute și s-a dus la Piață, nu mai trebuie să plătească locul de parcare și poate folosi cele 40 de minute rămase din ora plătită inițial. În cazul celor care nu plătesc locul de parcare prin sms, aplicație smartphone sau la încasator, și depășesc intervalul pentru care au plătit, se aplică măsura blocării roților. Deblocarea roților îi va costa 50 de lei pe șoferi.

 

Introducerea noului sistem va avea efecte directe asupra încasatorilor existenți la acest moment care vor fi relocați către alte zone, respectiv către Obor, unde se va face o sistematizare a locurilor de parcare. De asemenea, până la finalul anului va fi finalizată investiția în amenajarea locului de parcare de la Electrica, unde va fi o parcare cu bariere și doi încasatori.

 

Primarul Cristi Misăilă a adăugat că municipalitatea va depune o cerere de finanțare pentru un proiect cu fonduri europene prin care se va introduce sistemul eticketing în Focșani. Prin acest sistem va fi emis un singur tichet pentru toate serviciile din municipiu, respectiv parcări, închiriere biciclete, transport public.

 

Galerie Foto

Înapoi


Servicii Online

Depunere documente online Depunere documente online

Depune documente: Investiții, Agricol, Urbanism, ITL, Petiții, L544, etc.

Eliberare Certificate de Urbanism Eliberare Certificate de Urbanism

Obtine un certificate de urbanism on-line

Registratura primărie Registratura primărie

Vizualizare stadiu documente intrate în registratura Primăriei

Petiţii Petiţii

Depune o petitie online si urmareste evolutia

Vizualizare Impozite, taxe locale Vizualizare Impozite, taxe locale

Posibilitatea de a plati online taxele si impozitele

Plăţi online Plăţi online

Posibilitatea de a plati alte servicii online

Plată SMS acces transport greu Plată SMS acces transport greu

valabilă din 10 iulie 2017

Tel. cetățeanului

0237-233.333


sau întrebați aici

Newsletter

Înscrieți-vă la newsletterul primăriei și veți fi la curent cu ultimele informații.

trimite

Calendar