Omagiu la Monumentul Eroilor Regimentului 11 Artilerie
2019-04-18 00:00

Omagiu la Monumentul Eroilor Regimentului 11 Artilerie

 

Primăria Municipiului Focșani și Consiliul Județean Vrancea, în colaborare cu Direcția Județeană pentru Cultură Vrancea, Garnizoana Focșani și Protoieria II Focșani au organizat, astăzi, 18 aprilie 2019, la "Mausoleului Eroilor" din Focșani, evenimentul intitulat "Omagiu la Monumentul Eroilor Regimentului 11 Artilerie", cu scopul de a marca finalizarea lucrărilor de strămutare și restaurare a Monumentului Eroilor Regimentului 11 Artilerie, a Zilei Internaționale a Monumentelor și Siturilor, dar și a Zilei Forțelor Terestre.

 

Vă prezentăm în continuare mesajul Domnului Primar Cristi Valentin Misăilă cu ocazia acestei zile:

"Anul acesta se împlinesc 11 ani de când în aprilie avem și o zi anume dedicată tuturor celor care, cu mândrie, își poartă titlul de veteran de război. Și mă bucur că în calendarul sărbătorilor naționale și-a făcut loc și ziua lor, a celor care, cu arma în mână, și-au apărat Țara atunci cand a fost nevoie de ei. Iar la sărbătoarea la care ne-am strâns avem ocazia de a-i cinsti, așa cum se cuvine, pe acești bătrâni luptători, personaje parcă de poveste, care au străbătut timpul și timpurile, de la cel de-al doilea război mondial și până în zilele noastre.

 

Cu toții merită din plin recunoștința și admirația noastră. Ei sunt dovada vie a faptului că ceea ce astăzi citim în cărțile de istorie s-a înfăptuit cu dăruire și dragoste față de Neam și Țară. Din păcate însă, de la an la an, sunt din ce în ce mai puțini... Iar aceasta mă face să îmi doresc, de la noi toți, să îi onorăm... dar mai ales să fim onorați că Bunul Dumnezeu îngăduie acestor eroi moderni să fie încă printre noi și să ne mai împărtășească din uriașa lor experiență de viață.

 

Dar veterani de razboi nu sunt doar bravii oșteni cu părul alb care stau și astăzi drepți în fața tricolorului, în ciuda vârstei lor inaintate. Mă refer la cei care, în vremuri moderne, și-au câștigat, pe deplin meritat, titlul de veteran al razboiului din Afganistan, Irak sau oricare alt teatru de operațiuni militare din lume în care Armata Română a fost prezentă. În numele focșănenilor, vă mulțumesc pentru ceea ce ați făcut pentru Țară și pentru Libertate și vă urez din inimă să vă bucurați de sănătate și de tot ce este mai bun pe această lume!

 

Și tot despre eroi vreau să vă vorbesc și în continuare... Unii despre care, din păcate, prea puțini dintre focșăneni mai știau în ultimii ani. Tocmai de aceea mă bucur că astăzi putem fi cu toții martorii unui nou început pentru Monumentul Eroilor Regimentului 11 Artilerie. Intrat într-un nemeritat con de umbră din cauza faptului că se afla în curtea fostului Mopaf, Monumentul a fost restaurat și așezat într-unul dintre locurile sfinte ale memoriei noastre naționale - "Mausoleului Eroilor" din Focșani.

 

Activitățile de astăzi vor fi continuate sâmbătă, prilej cu care invit toți focșănenii, aici în curtea "Mausoleului Eroilor", începând cu ora 17.00, la concertele susținute de Ansamblul Folcloric "Țara Vrancei", Corul Pastorala si Fanfara Garnizoanei Focșani. La finalul manifestărilor dedicate evenimentului "Omagiu la Monumentul Eroilor Regimentului 11 Artilerie", un sobor de preoți va oficia o slujbă religioasă, iar trompetul Garnizoanei Focșani va interpreta semnalul "Liniștea".

 

Dragii mei focșăneni,


Înainte de a încheia însă, vreau să îi salut și pe toți cei din Forțele Terestre ale Armatei Române, pentru că sărbătoarea de astăzi este și a lor. Tuturor veteranilor, dar și militarilor și cadrelor civile din Forțele Terestre Române, respectul nostru și un sincer "La Mulți Ani!"

 

Totodată, vreau să adresez cele mai bune urări și un călduros "La Multi Ani!" tuturor focșanenilor care duminică își vor aniversa, de Florii, ziua numelui.

 

Iar celor care în acest week-end vor celebra Paștele catolic, le urez Sărbători Fericite alături de cei dragi!

Vă mulțumesc!"

 

Galerie Foto

Înapoi


Servicii Online

Depunere documente online Depunere documente online

Depune documente: Investiții, Agricol, Urbanism, ITL, Petiții, L544, etc.

Eliberare Certificate de Urbanism Eliberare Certificate de Urbanism

Obtine un certificate de urbanism on-line

Registratura primărie Registratura primărie

Vizualizare stadiu documente intrate în registratura Primăriei

Petiţii Petiţii

Depune o petitie online si urmareste evolutia

Vizualizare Impozite, taxe locale Vizualizare Impozite, taxe locale

Posibilitatea de a plati online taxele si impozitele

Plăţi online Plăţi online

Posibilitatea de a plati alte servicii online

Plată SMS acces transport greu Plată SMS acces transport greu

valabilă din 10 iulie 2017

Tel. cetățeanului

0237-233.333


sau întrebați aici

Newsletter

Înscrieți-vă la newsletterul primăriei și veți fi la curent cu ultimele informații.

trimite

Calendar