Noi proiecte pentru municipiul Focsani
2018-09-28 00:00

Noi proiecte pentru municipiul Focsani

 

Așa cum am spus și cu alte ocazii, prioritatea noastră este demararea unui număr cât mai mare de investiții pe plan local, indiferent de sursa de finanțare. Și fie că vorbim de fonduri europene, de la bugetul de stat sau local, toate aceste investiții vizează modernizarea infrastructurii și transformarea Focșaniului într-un oraș modern, cum ni-l dorim cu toții. Astfel, de la începutul acestei săptămâni, am semnat ordinele de începere pentru următoarele contracte:

 

1. Servicii de elaborare a documentațiilor tehnico economice pentru proiectul „Reabilitarea și modernizarea spațiilor publice urbane în zona Bahne", ceea ce înseamnă că în acest cartier vor fi demarate lucrări de amploare în vederea rezolvării problemelor din comunitate. Astfel vor fi reabilitate spațiile din jurul blocurilor din zonă, vor fi amenajate noi spații verzi, zona va fi dotată cu mobilier urban, va fi implementat un sistem de iluminat public ecologic la standarde europene precum și unul de supraveghere video, vor apărea noi locuri de joacă pentru copii, iar în întreg cartierul va fi instalată o rețea de fibră optică cu wi-fi gratuit în zonele publice adiacente proiectului.

 

2. Servicii de elaborare a documentatiilor tehnico-economice pentru proiectul „Dezvoltarea rețelei de piste dedicate circulației bicicletelor, implementarea unui sistem de bike-sharing" în Municipiul Focșani. Practic, este vorba despre un sistem integrat de închiriere a bicicletelor care vizează crearea unei soluții alternative de transport urban care să asigure un acces mai ușor al persoanelor la locurile de muncă, la furnizorii de servicii sau alte zone de interes, scăderea timpilor de deplasare și a costurilor de transport, reducerea poluării și a consumului de energie, descongestionarea traficului și îmbunătățirea siguranței în trafic.

 

În cadrul acestui proiect vor fi realizate:
- Extinderea rețelei de piste de biciclete ce va fi proiectată și realizată în proiectul de infrastructură pentru completarea traseelor de transport cu bicicleta.
- Sisteme de semnalizare rutieră și echipamente conexe.
- Stații complet automate și independente energetic de închiriere și predare a bicicletelor în diferite puncte de interes ale orașului.
- Asigurarea intermodalității cu transportul public.
- Terminale de închiriere a bicicletelor la care să aibă acces atât cetățenii cât și turiștii, plus rastele pentru biciclete.
- Facilitarea închirierii cu ajutorul unor sisteme electronice - inclusiv pentru taxare (aplicații mobile, portal, sms etc.) precum și pe bază de card de acces (de tipul City Pass).
- Biciclete special adaptate pentru transportul public, fabricate din materiale ușoare, prevăzute cu sisteme de siguranță și monitorizare permanentă GPS, acționate mecanic sau electric.
- Dotări dispecerat de tip hardware și software, pentru un sistem de management și gestiune locații de închiriere în vederea asigurării distribuției unitare a bicicletelor în stații/terminale.

 

3. Proiect tehnic și execuție lucrări aferente obiectivului "Reabilitare și modernizare str. Revolutiei, str. Aleea Sudului, str. Cpt. Cretu Florin, str. Aleea Parc", cu o valoare de 5.158.291,82 lei exclusiv T.V.A., din care valoare alocată din bugetul de stat de 2.628.663,42 lei.

 

4. Proiect tehnic și execuție lucrări aferente obiectivului "Refacere infrastructură și sistematizare zona Cpt. Stoenescu, Municipiul Focșani", cu o valoare de 1.855.761,11 lei exclusiv T.V.A.

5. Studiu geotehnic, Studiu topografic, Expertiză tehnică, Documentații necesare obținerii avizelor și acordurilor, Documentație de avizare a lucrărilor de intervenții (DALI) aferente obiectivului "Reabilitare și modernizare Piațeta Teatru si Piațeta Milcov".

 

6. Proiect tehnic de execuție, Detalii de execuție (DDE), Proiect pentru autorizarea executării lucrărilor de execuție (PAC), Documentații necesare obținerii avizelor și acordurilor, Studiu geotehnic, Studiu topografic, Asigurare asistență tehnică din partea proiectantului aferente obiectivului „Cartier Tineret Brăilei - rețele exterioare, sistematizare verticala, alei, parcaje, acces pietonal și rețea iluminat". Este vorba despre noile locuințe ANL din blocurile de pe strada Democrației, aici urmând a fi realizate lucrări de sistematizare, care prevăd accesul în zonă, trotuare, parcări și spații verzi.

 

7. Documentație tehnico-economică aferentă obiectivului „Reparație cladire corp servicii situată în Municipiul Focșani, str. Cuza Voda nr. 56", fiind vorba de cladirea fostei Vămi, care va fi transformată în punct de lucru pentru Serviciul de taxe și impozite din cadrul Primăriei Municipiului Focșani, destinația urmând a fi folosită în special pentru înregistrările auto.

 

Totodată, marți 25 septembrie 2018, am depus, în cadrul Programului Operațional Capacitate Administrativă, proiectul "Viziune și performanță prin implementarea unor instrumente de planificare strategică, sisteme de managementul calității, performanței și a unor sisteme informatice inovative la nivelul Municipiului Focșani".

Proiectul are o valoare de 4.223.000 lei și urmărește în primul rând realizarea strategiei de dezvoltare durabilă 2021-2027, care va fundamenta deciziile strategice și planificarea bugetară pe termen lung, dar și alte măsuri care vizează creșterea performanței la nivelul instituției.

 

Iar acestea nu sunt decât o parte dintre investițiile pe care le vom derula în perioada următoare în Focșani, întrucât ne dorim și vom face ca fiecare bucățică din orașul nostru să fie reabilitată și modernizată.

 

Galerie Foto

Înapoi


Servicii Online

Depunere documente online Depunere documente online

Depune documente: Investiții, Agricol, Urbanism, ITL, Petiții, L544, etc.

Eliberare Certificate de Urbanism Eliberare Certificate de Urbanism

Obtine un certificate de urbanism on-line

Registratura primărie Registratura primărie

Vizualizare stadiu documente intrate în registratura Primăriei

Petiţii Petiţii

Depune o petitie online si urmareste evolutia

Vizualizare Impozite, taxe locale Vizualizare Impozite, taxe locale

Posibilitatea de a plati online taxele si impozitele

Plăţi online Plăţi online

Posibilitatea de a plati alte servicii online

Plată SMS acces transport greu Plată SMS acces transport greu

valabilă din 10 iulie 2017

Tel. cetățeanului

0237-233.333


sau întrebați aici

Newsletter

Înscrieți-vă la newsletterul primăriei și veți fi la curent cu ultimele informații.

trimite

Calendar