Mesaj de Ziua Europei
2018-05-09 00:00

Mesaj de Ziua Europei


Miercuri, 9 mai 2018, Primarul Cristi Valentin Misăilă a participat la ceremonia depunerii de coroane de la Monumentul Independenței și la recitalul spectacol susținut, ca în fiecare an, în Parcul "Schuman", de artistii Ansamblului Folcloric "Țara Vrancei" și ai Corului "Pastorala" din Focșani.

 

„Ziua de 9 mai are pentru poporul român o triplă semnificaţie. Pe lângă Ziua Independenţei proclamată în 1877, românii sărbătoresc Victoria Coaliţiei Naţiunilor Unite în cel de-al Doilea Război Mondial, la 9 mai 1945, dar şi Ziua Europei, 9 mai fiind aleasă ca Zi a Europei de către Consiliul European de la Milano în 1985.

 

În urmă cu 141 de ani, pe 9 Mai 1877, Adunarea Deputaţilor a proclamat Independenţa de stat a României, deschizând astfel drumul spre recunoaşterea internaţională a dreptului naţiunii române de a-şi decide singură soarta. Intrată în război, în primăvara lui 1877, armata română a triumfat pe câmpul de luptă, cucerind pe rând redutele otomane de la Plevna, Griviţa, Smârdan şi Vidin.

 

Astăzi, de Ziua Europei, sărbătorim pacea și unitatea în comunitatea noastră. O sărbătoare a Europei care, din fericire, a devenit și o sărbătoare a României, odată cu aderarea României la Uniunea Europeană, la data de 1 ianuarie 2007.


Robert Schuman spunea acum șase decenii că „Europa nu se va face dintr-o dată, nici printr-o construcție de ansamblu: ea se va face prin acțiuni concrete, care să creeze, mai întâi, o solidaritate de fapt."

 

Aici rolul comunităţilor locale este imens, o construcţie europeană sustenabilă ȋnsemnând, ȋn primul rând, o comunitate solidară şi uniform dezvoltată, formată din comunităţi locale care lucrează ȋmpreună, care se dezvoltă şi cooperează. Suntem mândri să fim parte din acest proces și că Focşaniul face paşi mari pe calea dezvoltării și modernizării, a afirmării naţionale şi europene.

 

La Mulți Ani, Focșani!
La Mulţi Ani, România!
La Mulţi Ani, Europa! "

 

Mesajul Primarului Cristi Valentin Misăilă cu ocazia zilei de 9 mai)

 

Galerie Foto

Înapoi


Servicii Online

Depunere documente online Depunere documente online

Depune documente: Investiții, Agricol, Urbanism, ITL, Petiții, L544, etc.

Eliberare Certificate de Urbanism Eliberare Certificate de Urbanism

Obtine un certificate de urbanism on-line

Registratura primărie Registratura primărie

Vizualizare stadiu documente intrate în registratura Primăriei

Petiţii Petiţii

Depune o petitie online si urmareste evolutia

Vizualizare Impozite, taxe locale Vizualizare Impozite, taxe locale

Posibilitatea de a plati online taxele si impozitele

Plăţi online Plăţi online

Posibilitatea de a plati alte servicii online

Plată SMS acces transport greu Plată SMS acces transport greu

valabilă din 10 iulie 2017

Tel. cetățeanului

0237-233.333


sau întrebați aici

Newsletter

Înscrieți-vă la newsletterul primăriei și veți fi la curent cu ultimele informații.

trimite

Calendar