Masuri noi luate in Comisia pentru Siguranța Circulației
2017-11-17 00:00

Masuri noi luate in Comisia pentru Siguranța Circulației


Aspecte de importanță majoră au fost dezbătute la ședința ordinară a Comisiei pentru Siguranța Circulației în Municipiul Focșani, care a avut loc la sediul Primăriei.

 

Astfel, întâlnirea convocată de Primarul Cristi Misăilă a adus în prim plan aspectele stringente privind locurile de parcare din zonele aglomerate, fluidizarea circulației la orele de vârf, principii de siguranța circulației, îmbunătățiri ce pot fi aduse traficului actual de vehicule și pietoni.

 

Membrii Comisiei au discutat pe larg problematica sensurilor giratorii, măsuri de degajare a circulației în anumite intervale de timp din zi și oportunitatea păstrării sau desființării acestora, în condițiile de trafic din ce în ce mai greu în municipiul nostru, luând în considerare și concluziile studiului de trafic furnizat de către experți Primăriei.

Un punct important l-a constituit inventarierea trecerilor de pietoni, în sensul eficientizării și a dispunerii conform necesităților de trafic pietonal și al mașinilor.

 

Discuțiile au luat în calcul dotarea zonelor de traversare a străzii cu sistem luminos pe bază de leduri intermitente pentru evidențiere. De asemenea, s-a dezbătut oportunitatea supraînălțării trecerilor de pietoni acolo unde traficul ar impune-o pentru siguranța pietonilor, sau instalarea de sisteme de calmare a traficului, în zonele unde acestea nu sunt prezente încă. Primarul Cristi Misăilă a subliniat că dorește să fie de față la montarea sistemelor de calmare, pentru a se asigura că toți parametrii de instalare sunt asigurați, evitându-se înlocuirea frecventă a acestora, datorită nerespectării condițiilor tehnice impuse.

 

S-a decis, totodată, alcătuirea unei echipe care să analizeze măsura în care impunerea de sensuri unice pe anumite străzi ar facilita un trafic de mașini și pietonal mai cursiv.

 

În același timp, s-a propus reluarea colaborării între Poliția Locală și cea Rutieră, în sensul alcătuirii de echipaje mixte pentru urmărirea aplicării și respectării regulilor de circulație, așa încât siguranța să fie prioritară pentru toți participanții la trafic.

 

Galerie Foto

Înapoi


Servicii Online

Depunere documente online Depunere documente online

Depune documente: Investiții, Agricol, Urbanism, ITL, Petiții, L544, etc.

Eliberare Certificate de Urbanism Eliberare Certificate de Urbanism

Obtine un certificate de urbanism on-line

Registratura primărie Registratura primărie

Vizualizare stadiu documente intrate în registratura Primăriei

Petiţii Petiţii

Depune o petitie online si urmareste evolutia

Vizualizare Impozite, taxe locale Vizualizare Impozite, taxe locale

Posibilitatea de a plati online taxele si impozitele

Plăţi online Plăţi online

Posibilitatea de a plati alte servicii online

Plată SMS acces transport greu Plată SMS acces transport greu

valabilă din 10 iulie 2017

Tel. cetățeanului

0237-233.333


sau întrebați aici

Newsletter

Înscrieți-vă la newsletterul primăriei și veți fi la curent cu ultimele informații.

trimite

Calendar