Întâlnire cu cetățenii din cartierul Sud
2019-03-12 00:00

Întâlnire cu cetățenii din cartierul Sud

 

Proiectele de investiții ale Primăriei Focșani au fost prezentate, ieri, în fața focșănenilor care locuiesc în zona de Sud a municipiului. Întâlnirea primarului Cristi Misăilă cu locuitorii Focșaniului a avut loc într-o sală de clasă din Școala „Alexandru Vlahuță", neîncăpătoare pentru focșănenii veniți să vadă proiectele de investiții și să își spună problemele în fața conducerii municipalității. Locuitorii din Sud au ridicat probleme diverse, de la locul de joacă de lângă grădinița 1, reabilitarea termică a blocurilor, toaletarea copacilor și realizarea planului urbanistic zonal pentru locuințele din zona cartierului Laminorul.

 

Dezbaterile publice organizate de primărie pentru prezentarea investițiilor care urmează să fie derulate în municipiul Focșani sunt o etapă premergătoare aprobării în Consiliul Local a modului de folosire a excedentului de circa 30 milioane lei. Primarul Cristi Misăilă a arătat că, în lipsa unei legi de bugetului de stat, municipalitatea a pregătit un proiect de hotărâre privind modul în care vor fi cheltuiți cei 30 de milioane lei. Majoritatea, adică 25 milioane lei, vor fi alocați pentru proiectele de investiții pregătite de municipalitate, diferența urmând să fie alocată pentru a acoperi temporar golurile de casă provenite din decalajele între veniturile și cheltuielile secțiunilor de funcționare și dezvoltare în acest an. Acest proiect de hotărâre urmează să fie aprobat în ședința Consiliului Local din 18 martie. Practic, municipalitatea a recurs la această procedură pentru a putea semna contractele de execuție la diferite investiții pentru care a fost finalizată procedura de achiziție publică.

 

Printre investițiile pregătite pentru cartierul Sud se numără realizarea Dispensarului Medical. Primarul Cristi Misăilă a arătat că intenția administrației locale este ca în clădirea dispensarului să funcționeze o stomatologie, un centru de permanență, un centru pediatric. Practic, se dorește ca focșănenii din Sud să aibă la dispoziție un spațiu medical unde să poată veni pentru a rezolva micile urgențe, fără să mai fie nevoiți să meargă la Spitalul Județean. Este o investiție considerabilă pentru care a fost deja realizată proiectarea și urmează licitația pentru execuția lucrărilor.

 

O altă investiție importantă, la care urmează să fie dat ordinul de începere a lucrărilor, este realizarea lucrărilor de reabilitare și modernizare a străzilor Revoluției, Aleea, Parc, Aleea Sudului, Cpt. Crețu Florin. Pe lista de investiții pregătită de municipalitate se mai află reabilitarea cu fonduri europene a locuințelor sociale de pe strada Aleea Revoluției. Edilul a precizat că, în acest caz, nu se va ajunge în situația de la blocul G2. Locuințele sunt date doar persoanelor care nu au datorii la bugetul local iar în situația în care nu își achită facturile pentru o perioadă de trei luni începe procedura executării silite și evacuarea. Mai mult, situația din locuințe este monitorizată de angajații Primăriei pentru a vedea dacă acești chiriași întrețin spațiile primite.

 

Una dintre problemele ridicate de locuitorii veniți la întâlnire a fost locul de joacă de lângă grădinița 1. Oamenii au reclamat gălăgia făcută de persoane care vin seara în acel spațiu, consumă băuturi alcoolice și nu îi lasă pe locuitorii din zonă să se odihnească. Primarul a arătat că acel spațiu de joacă va fi relocat după ce vor fi finalizate lucrările la locurile de joacă care vor fi amenajate în interiorul creșelor și grădinițelor.

 

Investițiile pregătite pentru municipiul Focșani sunt prezentate de primarul Cristi Misăilă la dezbaterile publice organizate pe parcursul lunii martie pe marginea proiectului de buget pentru acest an. Ultima întâlnire va avea loc în data de 14 martie, începând cu ora 17:00, în incinta Colegiului Economic „Mihail Kogalniceanu" (zona 4 Gară).

 

Galerie Foto

Înapoi


Servicii Online

Depunere documente online Depunere documente online

Depune documente: Investiții, Agricol, Urbanism, ITL, Petiții, L544, etc.

Eliberare Certificate de Urbanism Eliberare Certificate de Urbanism

Obtine un certificate de urbanism on-line

Registratura primărie Registratura primărie

Vizualizare stadiu documente intrate în registratura Primăriei

Petiţii Petiţii

Depune o petitie online si urmareste evolutia

Vizualizare Impozite, taxe locale Vizualizare Impozite, taxe locale

Posibilitatea de a plati online taxele si impozitele

Plăţi online Plăţi online

Posibilitatea de a plati alte servicii online

Plată SMS acces transport greu Plată SMS acces transport greu

valabilă din 10 iulie 2017

Tel. cetățeanului

0237-233.333


sau întrebați aici

Newsletter

Înscrieți-vă la newsletterul primăriei și veți fi la curent cu ultimele informații.

trimite

Calendar