Inaugurarea Centrului Cultural al Colegiului National Al.I. Cuza
2018-01-23 00:00

Inaugurarea Centrului Cultural al Colegiului National Al.I. Cuza


Ceea ce aduce nou Ziua Unirii din anul acesta, față de anii de la înfăptuirea ei, este exact ceea ce lipsește acelora care profită de propria putere pentru a oprima libertatea altora.

 

Astăzi am fost părtaș, cu mândrie și recunoștință, la "Actul de Înființare a Centrului Cultural Cuza". Cu mândrie că sunt contemporan cu elevii și profesorii Colegiului Național Al.I.Cuza. Cu recunoștință pentru puterea de a fi realizat ceea ce o anumită parte a clasei politice locale a impiedicat a fi înfăptuit la nivel de municipiu, cu vehemență extraordinară, din motive pur politice și neconforme cu realitatea focșăneană.

 

"Centrul de Artă și Cultură - Maior Gheorghe Pastia" nu există din cauza consilierilor locali care nu dețin majoritate. Din cauza obstinației acestora de a se împotrivi nu ideii în sine, ci instituției care a făcut propunerea, adică Primăriei.

 

Așadar, suntem fericiții părtași ai unei minuni, după cum ne spunea Blaga: "puterea atât de fragedă a mugurului proaspăt învinge şi sparge scoarţa cea mai tare şi mai dură a unui arbore". Mințile proaspete ale intelectualității au înțeles că inteligența înseamnă adaptare. Iar vremurile pe care le trăim noi, nu mai sunt aceleași cu cele de acum cinci sau zece ani. Așa încât, cu puterea de a vedea și reproduce obiectiv cele care se întâmplă și care există, cu dorința de a nu rămâne doar memoratori sau consumatori ai marilor figuri culturale, elevii și profesorii Colegiului Național Al.I.Cuza au arătat că este nevoie de un asemenea punct de pornire în dezvoltarea tinerilor. Și l-au și produs.

 

Pentru aceasta le mulțumesc, le sunt recunoscător că au avut curajul să pună la cale un astfel de proiect, spre trecerea pe o treaptă superioară a culturii focșănene și le promit întregul meu sprijin pentru curgerea coerentă a activității acestui Centru.

 

BRAVO COLEGIULUI AL.I. CUZA !

 

Galerie Foto

Înapoi


Servicii Online

Depunere documente online Depunere documente online

Depune documente: Investiții, Agricol, Urbanism, ITL, Petiții, L544, etc.

Eliberare Certificate de Urbanism Eliberare Certificate de Urbanism

Obtine un certificate de urbanism on-line

Registratura primărie Registratura primărie

Vizualizare stadiu documente intrate în registratura Primăriei

Petiţii Petiţii

Depune o petitie online si urmareste evolutia

Vizualizare Impozite, taxe locale Vizualizare Impozite, taxe locale

Posibilitatea de a plati online taxele si impozitele

Plăţi online Plăţi online

Posibilitatea de a plati alte servicii online

Plată SMS acces transport greu Plată SMS acces transport greu

valabilă din 10 iulie 2017

Tel. cetățeanului

0237-233.333


sau întrebați aici

Newsletter

Înscrieți-vă la newsletterul primăriei și veți fi la curent cu ultimele informații.

trimite

Calendar