Focșaniul merge către un transport public electric
2019-04-05 00:00

Focșaniul merge către un transport public electric

 

Focșaniul merge către un transport public electric

 

Vineri, 5 aprilie 2019, la sediul Primăriei Municipiului Focșani a avut loc Adunarea Generală a Asociației Metropolitan Trans, la care au participat primarii unităţilor administrativ teritoriale membre - Municipiul Focşani, comuna Goleşti, comuna Câmpineanca, comuna Vânători, comuna Răstoaca, comuna Milcovul și comuna Gologanu, Directorul SC Transport Public SA Focsani și domnul Radu Dragomir, ca reprezentant al firmei de consultanță SC URBAN SCOPE S.R.L. În cadrul întâlnirii au avut loc discuții pentru găsirea modalităților de a duce la îndeplinire cerințele cuprinse în cadrul Regulamentului (CE) NR. 1370/2007 al Parlamentului European și al Consiliului Uniunii Europene.

 

Astfel, Studiul de Oportunitate întocmit a arătat că toate localitățile membre din cadrul Asociației au posibilitatea de a-și dezvolta un transport public modern. Pentru acest deziderat, în unanimitate, s-a hotărât ca gestiunea serviciului de transport public din fiecare UAT să fie delegată către Asociație prin intermediul unui Contract de Delegare a Gestiunii Serviciului de Transport Public.


Primăria Municipiului Focșani a depus deja cereri de finanțare din fonduri europene pentru următoarele proiecte: achiziția de autobuze electrice, introducerea unui sistem modern de ticketing, modernizarea infrastructurii de transport (linii speciale dedicate mijloacelor de transport public, stații moderne de autobuze dotate cu wi-fi, aer condiționat, sisteme de încărcare a telefoanelor mobile și panouri electronice de informare a călătorilor), precum și instituirea unui sistem inteligent de management al traficului.

 

La finalizarea implementării acestor proiecte, transportul public de călători va deveni unul modern și atractiv, la standarde europene și mai puțin poluant, ceea ce în mod clar va duce la creșterea calității serviciilor oferite atât focșănenilor, cât și celorlalți cetățeni din localitățile membre. Practic, toți călătorii, indiferent de localitate, vor beneficia de un transport public modern, confortabil și cu norme minime de poluare, fapt ce va contribui în mod cert și la îmbunătățirea calității vieții în general.

 

Înapoi


Servicii Online

Depunere documente online Depunere documente online

Depune documente: Investiții, Agricol, Urbanism, ITL, Petiții, L544, etc.

Eliberare Certificate de Urbanism Eliberare Certificate de Urbanism

Obtine un certificate de urbanism on-line

Registratura primărie Registratura primărie

Vizualizare stadiu documente intrate în registratura Primăriei

Petiţii Petiţii

Depune o petitie online si urmareste evolutia

Vizualizare Impozite, taxe locale Vizualizare Impozite, taxe locale

Posibilitatea de a plati online taxele si impozitele

Plăţi online Plăţi online

Posibilitatea de a plati alte servicii online

Plată SMS acces transport greu Plată SMS acces transport greu

valabilă din 10 iulie 2017

Tel. cetățeanului

0237-233.333


sau întrebați aici

Newsletter

Înscrieți-vă la newsletterul primăriei și veți fi la curent cu ultimele informații.

trimite

Calendar