Dumbrăveni - 22 noiembrie 2018 - a 288-a aniversare a zilei de naștere a marelui comandant rus Aleksandr Vasilievici Suvorov
2018-11-22 00:00

Dumbrăveni - 22 noiembrie 2018 - a 288-a aniversare a zilei de naștere a marelui comandant rus Aleksandr Vasilievici Suvorov


Dumbrăveni - 22 noiembrie 2018 - a 288-a aniversare a zilei de naștere a marelui comandant rus Aleksandr Vasilievici Suvorov:

 

"Ne-am întâlnit astăzi, aici, la locul ales al amplasării monumentului, să marcăm această zi și să onorăm memoria unuia dintre cei mai mari generali ai Istoriei. Cărțile și tratatele de istorie ni-l prezintă pe Suvorov ca generalisim, grad militar suprem ce i-a fost acordat pentru faptele de vitejie și victoriile sale răsunătoare.

 

Totodată însă, Istoria ar fi putut la fel de bine să ni-l prezinte ca Suvorov Invincibilul, întrucât a fost unul dintre puținii generali din istorie care nu a pierdut niciodată o bătălie. Iar aici ar trebui să menționăm că nu a fost niciodată vorba de noroc, victoriile datorându-se pregătirii și geniului său militar, acesta fiind și astăzi celebru pentru manualul său de tactică militară „Știința victoriei".

 

Iar faptul că în studiile sale a cercetat și tehnicile militare ale altor generali faimoși o dovedesc chiar vorbele sale, Suvorov obișnuind adesea să spună că „trebuie să luăm exemplu de la eroii din timpurile trecute, să-i urmăm în succesele lor şi să le depăşim". Acum știm cu toții că a făcut întocmai.

 

Și acum 230 de ani au aflat și turcii acest lucru, Istoria consemnând 2 bătălii victorioase ale generalisimului în fața trupelor otomane. Chiar pe aceste meleaguri, la Focșani și la Râmnicul Sărat. De altfel, în urma acestor biruințe, Suvorov a fost și distins cu titlul de "conte de Râmnic". Și nu întâmplător, acest loc, unde ne aflăm astăzi, a fost ales ales pentru amplasarea monumentului.

 

Pentru ca noi, dar și generațiile următoare să ne aducem aminte și să cinstim, așa cum se cuvine, pe cel ce-a fost generalisimul Suvorov, bravul comandant de oști căruia Europa și întreaga lume creștină îi vor fi veșnic recunoscătoare pentru victoriile sale în fața Imperiului Otoman.

 

Glorie eternă, Aleksandr Vasilievici Suvorov!"

 

Galerie Foto

Înapoi


Servicii Online

Depunere documente online Depunere documente online

Depune documente: Investiții, Agricol, Urbanism, ITL, Petiții, L544, etc.

Eliberare Certificate de Urbanism Eliberare Certificate de Urbanism

Obtine un certificate de urbanism on-line

Registratura primărie Registratura primărie

Vizualizare stadiu documente intrate în registratura Primăriei

Petiţii Petiţii

Depune o petitie online si urmareste evolutia

Vizualizare Impozite, taxe locale Vizualizare Impozite, taxe locale

Posibilitatea de a plati online taxele si impozitele

Plăţi online Plăţi online

Posibilitatea de a plati alte servicii online

Plată SMS acces transport greu Plată SMS acces transport greu

valabilă din 10 iulie 2017

Tel. cetățeanului

0237-233.333


sau întrebați aici

Newsletter

Înscrieți-vă la newsletterul primăriei și veți fi la curent cu ultimele informații.

trimite

Calendar