Intalnire AMR cu tema “Modificarile legislatiei in domeniul achizitiilor publice“ .
2018-02-02 00:00

Intalnire AMR cu tema “Modificarile legislatiei in domeniul achizitiilor publice“ .


Au participat: Presedintele ANAP, dl Bogdan Puscas, Presedintele Autoritatii de Audit din cadrul Curtii de Conturi a Romaniei, dl Daniel Vladescu, dl Victor Moraru - Presedintele Consiliului Judetean Ialomita, dl Cristi Misaila - Primarul Municipiului Focsani, dl Ion Dragomir - Viceprimarul Municipiului Giurgiu, dl Dumitru Babu - Viceprimarul Municipiului Constanta, dar si peste 70 de directori si sefi de servicii din cadrul departamentelor de achizitii si investitii din primariile de municipii și consiliile judetene.


Au fost dezbateri privind modificarile necesare pe pachetul de legi care reglementează achizițiile publice, ca urmare a intrarii in vigoare, la data de 22 decembrie 2017, a Ordonantei de urgenta nr. 107/2017 pentru modificarea si completarea unor acte normative cu impact in domeniul achizitiilor publice. Acest act modifica Legea nr. 98/2016 privind achizitiile publice, Legea nr. 99/2016 privind achizitiile sectoriale, Legea nr. 100/2016 privind concesiunile de lucrari si concesiunile de servicii si Legea nr. 101/2016 privind remediile si caile de atac.


De asemenea, la data de 15 martie 2018, va intra in vigoare Ordonanta de urgenta nr. 98/2017 privind functia de control ex-ante al procesului de atribuire a contractelor/acordurilor-cadru de achizitie publica, a contractelor/acordurilor-cadru sectoriale si a contractelor de concesiune de lucrari si concesiune de servicii, act normativ cu implicatii majore privind modul de derulare in viitor a relatiei ANAP-autoritati contractante.
Primarii de municipii si-au exprimat opiniile conform carora ,absorbtia fondurilor europene tine de procedura de achizitii publice care de multe ori este una extrem de contestata si prelungita pe o perioada de timp de cateva luni, ducand astfel fie la intarzieri substantiale, fie la pierderea unor proiecte.


Dl Bogdan Puscas a prezentat modificarile legislative aparute de curand, dar si ceea ce urmeaza sa se intample referitor la modificarea OUG 107/2017 si la o noua ordonanta de urgenta. La randul lor, specialistii prezenti la intalnire au prezentat foarte multe spete, unele dintre acestea au fost clarificate, altele au rămas in dezbatere.


Ca urmare a acestei reuniuni, dl Bogdan Puscas a preluat o mare parte dintre propunerile reprezentantilor AMR si UNCJR , iar in urmatoarele doua saptamani, primariile de municipii si CJ vor transmite catre AMR, puncte de vedere concrete, pe textul de lege, astfel incat conducerea AMR sa poata face interventii atat in procedura guvernamentala pe noul proiect de OUG, cat si in cadrul dezbaterilor parlamentare pe OUG 107/2017.

 

 

Galerie Foto

Înapoi


Servicii Online

Depunere documente online Depunere documente online

Depune documente: Investiții, Agricol, Urbanism, ITL, Petiții, L544, etc.

Eliberare Certificate de Urbanism Eliberare Certificate de Urbanism

Obtine un certificate de urbanism on-line

Registratura primărie Registratura primărie

Vizualizare stadiu documente intrate în registratura Primăriei

Petiţii Petiţii

Depune o petitie online si urmareste evolutia

Vizualizare Impozite, taxe locale Vizualizare Impozite, taxe locale

Posibilitatea de a plati online taxele si impozitele

Plăţi online Plăţi online

Posibilitatea de a plati alte servicii online

Plată SMS acces transport greu Plată SMS acces transport greu

valabilă din 10 iulie 2017

Tel. cetățeanului

0237-233.333


sau întrebați aici

Newsletter

Înscrieți-vă la newsletterul primăriei și veți fi la curent cu ultimele informații.

trimite

Calendar