Comemorarea Erolilor Revoluției din 1989
2018-12-21 00:00

Comemorarea Erolilor Revoluției din 1989

 

"Doamnelor și Domnilor,
Onorată asistență,

 

Acum 29 de ani, într-o vreme în care cei mai mulți dintre români nu îndrăzneau să se opună regimului comunist, au fost câțiva care au avut curajul să se ridice împotriva dictaturii. Și ne aducem cu toții aminte de ce - pentru că românii primeau cu porția apa caldă, căldura, lumina, mâncarea și informația. Iar libertate nici măcar atât.


Prin înflăcărarea lor, prin nebunia lor, în cel mai bun sens al cuvântului, cei care au avut curaj, au arătat și celorlalți că se poate și astfel, ca într-un singur glas, românii au strigat - Jos Dictatorul! Aceasta a fost scânteia care a declanșat Revoluția din Decembrie '89. De aici a pornit totul, iar ceea ce a urmat, este deja Istorie, țara noastră înscriindu-se definitiv pe calea democrației.


Astăzi suntem membri cu drepturi depline ai Uniunii Europene și ai Alianței Nord-Atlantice, iar toți românii beneficiază de drepturi și libertăți la care atunci nici nu îndrăzneau măcar să se gândească.
Din păcate însă, Revoluția și-a cerut tributul de sânge, familii din toată țara plângându-și și acum părinții sau copiii căzuți pe altarul Libertății.

 

Istoria contemporană a României și căderea regimului Ceaușescu s-au scris cu prețul vieții celor câteva mii de eroi martiri ai Revoluției din decembrie '89. Pe ei îi comemorăm azi, pentru că lor trebuie să le mulțumim și să le fim recunoscători pentru tot ceea ce avem astăzi. Dreptul la opinie, dreptul la libera circulație, accesul liber la informație și multe altele n-ar fi fost astăzi decât simple vise dacă, acum 29 de ani, cei pe care îi comemorăm astăzi nu și-ar fi dat viața în schimbul libertății noastre, a tuturor.


De aceea, se cuvine să ne plecăm în fața memoriei lor și să facem astfel încât tot ceea ce ei și-au dorit, să devină realitate. Avem datoria morală să facem ca România să fie Țara pe care ei, eroii, au visat-o, atunci, în decembrie 1989.


Cinste lor, Eroilor Revoluției!"

 

Galerie Foto

Înapoi


Servicii Online

Depunere documente online Depunere documente online

Depune documente: Investiții, Agricol, Urbanism, ITL, Petiții, L544, etc.

Eliberare Certificate de Urbanism Eliberare Certificate de Urbanism

Obtine un certificate de urbanism on-line

Registratura primărie Registratura primărie

Vizualizare stadiu documente intrate în registratura Primăriei

Petiţii Petiţii

Depune o petitie online si urmareste evolutia

Vizualizare Impozite, taxe locale Vizualizare Impozite, taxe locale

Posibilitatea de a plati online taxele si impozitele

Plăţi online Plăţi online

Posibilitatea de a plati alte servicii online

Plată SMS acces transport greu Plată SMS acces transport greu

valabilă din 10 iulie 2017

Tel. cetățeanului

0237-233.333


sau întrebați aici

Newsletter

Înscrieți-vă la newsletterul primăriei și veți fi la curent cu ultimele informații.

trimite

Calendar