Adunarea Generala a Asociatiei Municipiilor din Romania - 02.03.2018
2018-03-02 00:00

Adunarea Generala a Asociatiei Municipiilor din Romania - 02.03.2018

Astăzi, 2 martie 2018, la sediul Guvernului României, primarii municipiilor reședință de județ, împreună cu conducerea executivă AMR au participat la o întâlnire de lucru prezidată de doamna Prim - ministru Viorica Dăncilă, alături de domnul Viceprim-ministru Paul Stănescu și de doamna Rovana Plumb.

 

Obiectivul acestei reuniuni a fost de a dezbate aspectele privind stadiul implementării finanțărilor europene destinate autorităților publice locale, în special problemele municipiilor reședință de județ - autorități urbane în cadrul Programul Operațional Regional 2014 -2020, precum și măsurile care se impun a fi luate pentru soluționarea problemelor identificate și deblocarea accesării fondurilor europene.

 

Primarii municipiilor au evidențiat problemele întâmpinate în accesarea și implementarea proiectelor cu finanțare europeană nerambursabilă, precum: apariția întârziată a ghidurilor specifice de finanțare și modificările frecvente ale acestora, lista prea mare de documente care se anexează cererii de finanţare, funcționalitatea aplicaţiei MySmiss, documentele solicitate pentru dovedirea proprietății asupra imobilului care face obiectul proiectelor, legislația achizițiilor publice.


„Pot fi făcute niște modificări legislative imediate, care pot aduce o simplificare, de exemplu, Hotărârea de Guvern care nu ne permite să contractăm direct un studiu de fezabilitate și astfel facem proceduri de achiziție pentru studiile de fezabilitate, care durează luni de zile.

 

O altă modificare este legislația privind exproprierea, expropierea rapidă pentru regenerare urbană și pentru spații verzi, că să putem face toate aceste proiecte trebuie să avem terenurile în proprietate. O măsură de simplificare ar fi modificarea ghidurilor de finanțare și eliminarea condiției de eligibilitate referitoare la dreptul de proprietate, și înlocuirea acestuia cu cel de administrare.", a precizat Ilie Bolojan, Primarul Municipiului Oradea, Președinte Executiv AMR.

 

Problemele semnalate de primari și soluțiile propuse vor fi analizate de ministerele de resort, precum și în grupurile de lucru, urmând să primească răspunsuri concrete într-o perioadă cât mai scurtă de timp.
"Vrem să ridicăm barierele în obținerea finanțărilor din fonduri europene.

 

Împreună, Guvern și autorități locale, ne vom pune de acord asupra soluțiilor concrete pentru a fi mai eficienți în atragerea finanțărilor și punerea în practică a proiectelor în beneficiul cetățenilor români", a menționat doamna Prim-ministru Viorica Dăncilă.

Galerie Foto

Înapoi


Servicii Online

Depunere documente online Depunere documente online

Depune documente: Investiții, Agricol, Urbanism, ITL, Petiții, L544, etc.

Eliberare Certificate de Urbanism Eliberare Certificate de Urbanism

Obtine un certificate de urbanism on-line

Registratura primărie Registratura primărie

Vizualizare stadiu documente intrate în registratura Primăriei

Petiţii Petiţii

Depune o petitie online si urmareste evolutia

Vizualizare Impozite, taxe locale Vizualizare Impozite, taxe locale

Posibilitatea de a plati online taxele si impozitele

Plăţi online Plăţi online

Posibilitatea de a plati alte servicii online

Plată SMS acces transport greu Plată SMS acces transport greu

valabilă din 10 iulie 2017

Tel. cetățeanului

0237-233.333


sau întrebați aici

Newsletter

Înscrieți-vă la newsletterul primăriei și veți fi la curent cu ultimele informații.

trimite

Calendar