24 ianuarie - Unirea Principatelor Române
2022-01-24 00:00

24 ianuarie - Unirea Principatelor Române


Astăzi, în Piața Unirii din Municipiul Focșani a fost organizat un Ceremonial Militar cu ocazia aniversării a 163 ani de la Unirea Principatelor Române.

 

În mesajul său, Primarul Cristi Valentin Misăilă a făcut un apel la unitate și apărarea intereselor naționale, după modelul pașoptist.

 

"În urmă cu 163 ani chiar aici era granița care despărțea Moldova de Țara Românească iar Cuza Vodă a venit la pichetul de granită, i-a chemat la el pe cei doi soldaţi care făceau de straja la hotar, le-a spus că sunt fraţi şi i-a pus să se îmbrăţişeze. Apoi a dat poruncă ca fiecare să meargă la cazarma lui şi să comunice comandantilor că de azi înainte şi pe vecii vecilor, Domnitorul Principatelor Unite a ridicat gărzile de la hotarul dintre români, la Focşani!
La 24 ianuarie 1859 oamenii politici ai acelor vremuri au ales să facă istorie! Au lăsat deoparte disputele și orgoliile și s-au unit! Au făcut ce era bine pentru națiune!", a spus Primarul Misăilă.

 

La finalul manifestărilor edilul le-a oferit diplome de participare alergătorilor care au participat la "Maratonul Unirii" dar și membrilor echipei "Fii tu un erou!" care au alergat astăzi pentru o cauză nobilă

 

Înapoi


Servicii Online

Eliberare Certificate de Urbanism Eliberare Certificate de Urbanism

Obtine un certificat de urbanism on-line

Registratura primărie Registratura primărie

Vizualizare stadiu documente intrate în registratura Primăriei

Petiţii Petiţii

Depune o petitie online si urmareste evolutia

Plăţi online Plăţi online

Posibilitatea de a plati alte servicii online

Plată SMS acces transport greu Plată SMS acces transport greu

valabilă din 10 iulie 2017

Tel. cetățeanului

0237-233.333


sau întrebați aici

Calendar

Etica și integritateInfoConsRespectConect