Vă prezentăm mesajul Primarului Municipiului Focșani cu ocazia împlinirii a doi ani de la preluarea mandatului
2022-11-02 14:59:14

Vă prezentăm mesajul Primarului Municipiului Focșani cu ocazia împlinirii a doi ani de la preluarea mandatului

 


În urmă cu doi ani, prin votul din 27 septembrie, ați decis să îmi acordați încrederea voastră pentru nou mandat la conducerea Primăriei Municipiului Focșani și astăzi doresc să vă mulțumesc, încă o dată, pentru faptul că ați votat Cristi Valentin Misăilă și PSD"
Așa cum v-am obișnuit, anual fac un bilanț al activității mele ca Primar și al lucrurilor bune pe care le face Primăria Municipiului Focșani pentru dumneavoastră.
Cea mai importantă preocupare a noastră, în toată această perioadă, a fost să facem din Municipiul Focșani casa noastră, a tuturor.
Prin urmare, am continuat să reabilităm infrastructura locală folosind finanțările PNDL, fondurile europene și bugetul propriu. Am resistematizat zeci de străzi și am reușit să reparăm, prin forțe proprii, alte zeci de străzi și de parcări publice.
În total, am reabilitat peste 40 de străzi din Focșani, printre care și o mulțime de străzi de pământ, care nu fuseseră asfaltate niciodată! Mă gândesc aici la străzi precum Gh. Doja sau Aleea Sudului, dar nu pot să trec peste acest capitol fără să amintesc Strada Panduri, Strada Plantelor, Strada Legumelor, parcările din zona Panduri sau cele adiacente Bulevardului Unirii de la Comisariatul Județean până la Lacto-Vegetarian. Tot aici amintesc și lucrările care se află în derulare pe Strada 8 Martie și parcările adiacente acesteia.
În acest moment, am resistematizat prin PNDL II peste 35 de străzi și trotuare din Municipiul Focșani și am obținut deja finanțare pentru reabilitarea altor 33 de străzi prin PNI "Anghel Saligny", în valoare de 43 milioane lei. Nu în ultimul rând, avem deja încheiat un contract de execuție a lucrărilor pe o arteră principală a Municipiului Focșani și undeva la începutul anului 2023 vom demara lucrărilor și pe PNI "Anghel Saligny".
În această perioadă, am demarat și implementarea un proiect extrem de important pentru Focșani: "Resistematizarea infrastructurii de transport la nivelul Municipiului Focșani în vederea creșterii atractivității și accesibilității deplasărilor cu transportul public, cu bicicleta și pietonale" în valoare de 11,6 milioane Euro. Știu că este un proiect care astăzi generează disconfort cetățenilor, însă după finalizare vom putea spune, fără teama de a exagera, că Focșaniul a devenit un oraș mai prietenos cu mediul, un oraș mai smart.
Spun acest lucru pentru că, în paralel, Primăria Municipiului Focșani a gândit și un program de înlocuire a tuturor autobuzelor de la SC Transport Public SA Focșani cu autobuze electrice. Primele autobuze electrice au ajuns deja în orașul nostru și urmează să intre în cel mai scurt timp în traffic.
Un alt proiect european important pe care îl implementăm în acest moment este cel privind "Reabilitarea şi modernizarea spaţiilor publice urbane în zona Bahne". Este primul proiect în care Primăria Municipiului Focșani resistematizează complet spațiile verzi, aleile și trotuarele și iluminatul public. Și acest proiect a creat deranj în zonă, însă rezultatele încep deja să se vadă, de la o zi la alta.
Vreau să le transmit locuitorilor din Cartierul Bahne că, odată finalizat proiectul de "Resistematizare a infrastructurii de transport la nivelul Municipiului Focșani în vederea creșterii atractivității și accesibilității deplasărilor cu transportul public, cu bicicleta și pietonale", vom găsi și cele mai bune soluții pentru a crea locurile de parcare necesare în zonă.
Dar Focșaniul nu se construiește și nu crește doar dacă are o infrastructură modernă, europeană cu transport eco și piste de bicicletă! Se construiește, în primul rând, cu oameni.
Tocmai de aceea investim constant în educație și sperăm că aceste investiții vor aduce un plus de valoare comunității, atunci când tinerii noștri vor alege să se întoarcă acasă, în Focșani, pentru a dezvolta un business sau pentru un job.
Cred că cea mai mare realizare a Primăriei Municipiului Focșani, în această perioadă, a fost construirea unui sediu nou de școală, respectiv noul sediu al Liceului de Arte "Gh. Tattarescu" Focșani! Am făcut acest lucru din bugetul propriu și cred că semnalul dat de noi a fost unul foarte important.
De asemenea, am reabilitat cu fonduri europene, cele mai importante unități de învățământ din Municipiul Focșani precum: Grădinița nr. 18, Școala Gimnazială "Duiliu Zamfirescu", Școala Gimnazială "Ion Basgan", Școala Gimnazială "Anghel Saligny", Colegiul Economic "Mihail Kogălniceanu", internatul și cantina Colegiului Tehnic "Gheorghe Asachi", dar și cantina Colegiului Tehnic "Valeriu D. Cotea".
Tot cu ajutorul fondurilor europene reabilităm deja Grădinița Nr. 16 și Creșa Nr. 7, pentru ambele proiecte contractele fiind în execuție.
Nu în ultimul rând, Primăria Municipiului Focșani a dat în folosință un adevărat complex de terenuri de sport la Liceul cu Program Sportiv. Avem aici singurul teren de tenis pe zgură acoperit din zona de Sud-Est a României, dar și terenuri de sport multifuncționale, pe care le folosesc atât elevii de la acest liceu, cât și elevii de la celelalte licee din zonă.
Pe lângă preocuparea pentru realizarea unei infrastructuri stradale și educaționale moderne, mi-am dorit să pun la dispoziția focșănenilor și soluții de relaxare și petrecere a timpului liber.
În acest sens, în vara anului 2020 am început un proiect amplu de reabilitare a Parcului "Nicolae Bălcescu", cel mai mare parc din oraș, cu o suprafață totală de 23.365 de metri pătrați. Proiectul prevede o reabilitare completă, care i-a schimbat complet înfățișarea, dar și utilitatea.
Am tot fost întrebat de ce nu inaugurăm Parcul Bălcescu!? Răspunsul este simplu! Parcul Bălcescu va fi un reper pentru Municipiul Focșani și toate lucrările de aici trebuie să fie de calitate!
Deși 99% din lucrări sunt foarte bine făcute, am constatat, când am fost pe teren cu echipele de specialiști din Primăria Focșani, că avem câteva finisaje care nu sunt în regulă! Câteva dintre aceste finisaje sunt reclamate și de focșăneni! Prin urmare, am avut o discuție cu reprezentanții companiei care execută lucrările aici și le-am pus în vedere să facă în așa fel încât să remedieze și să aducă la standardele de calitate impuse de proiect toate lucrările.
Un alt parc, care se află în reabilitare, este cel din cartierul Bahne, unde vom realiza și locuri de joacă. Deja rezultatele se văd! Parcul este mult mai aerisit și, odată cu apariția gazonului, va arăta mult mai bine.
Totodată, am reușit să finalizăm mai multe piațete din Municipiul Focșani, cea mai importantă dintre acestea fiind reabilitarea Piațetei Teatrului, care pune în valoare Teatrul Municipal "Maior Gh. Pastia", o bijuterie arhitectonică a orașului nostru, clasată în Lista Monumentelor Istorice de interes național.
De asemenea, în octombrie 2021, am demarat lucrările la nu mai puțin de 14 locuri de joacă destinate copiilor din Municipiul Focșani! Pe data de 7 octombrie 2022 am dat în folosință ultimele două locuri de joacă din cadrul acestui amplu proiect.
Din punct de vedere al dezvoltării turistice, consider că principalul nostru atu este reprezentat de faptul că Focșaniul este un Oraș al Unirii, locul unde, la 24 ianuarie 1859, s-au pus bazele României Moderne prin Unirea Principatelor Române. În acest sens, avem deja la Focșani un Centru Național de Informare și Promovare Turistică și am creionat deja principalele direcții pe care vrem să construim o viitoare strategie de dezvoltare turistică și anume Focșani, Oraș al Unirii, Ctitoriile Maiorului "Gh. Pastia" și Primul Război Mondial.
Din punct de vedere social, am reușit să finalizăm reabilitarea blocului Onasis, prin modernizarea unui număr de 16 apartamente cu parcări și loc de joacă pentru copii, precum și reabilitarea Dispensarului Medical din Sud, care a fost transformat în centru de vaccinare în perioada pandemiei COVID-19.
Pe viitor avem în vedere reabilitarea blocurilor sociale din strada Revoluției, pe care le vom recompartimenta și moderniza prin proiecte europene.
Nu în ultimul rând, nu i-am uitat nici pe seniorii Municipiului Focșani, cărora le-am acordat, de-a lungul celor 2 ani, 260 de premii pentru împlinirea onorabilei vârste de 90 de ani.
De asemenea, am răsplătit și cele mai longevive familii, premiind în acest sens 205 „cupluri de aur", cu ocazia aniversării a 50 de ani de căsătorie.
Pe linia relațiilor internaționale, pe lângă menținerea celor deja existente, am semnat, de Zilele Municipiului Focșani, pe 6 iulie 2022, un nou acord de înfrățire cu Orașul Ștefan Vodă, Republica Moldova și am continuat să dezvoltăm o relație bilaterală cu ambasadorii acreditați la București.
Printre cele mai importante vizite pe care le-am primit în această perioadă, a fost cea a Excelenței Sale David Saranga Ambasadorul Israelului la București, cu care am discutat despre organizarea, la Focșani, a unei întâlniri internaționale. Din păcate, acest proiect nu s-a mai putut materializa ca urmare a faptului că, pe scena internațională, după finalizarea pandemiei de COVID-19, a apărut o nouă criză - agresiunea Rusiei în Ucraina.
Tocmai de aceea, perioada februarie-martie 2022 a fost una dificilă și pentru administrația locală din Municipiul Focșani pentru că, în lipsa unor prevederi legislative clare, a trebui să facem față afluxului de emigranți din Ucraina, pe care i-am cazat la Căminul Liceului "Gh. Asachi" din Focșani și ne-am asigurat că aceștia beneficiază de toate condițiile necesare pentru un trai decent, chiar și în exil.
Sper că în cei doi ani deja scurși, Municipiul Focșani arată mai bine și sper ca proiectele noastre de dezvoltare să poată continua în aceeași direcție.
Vă mulțumesc tuturor pentru încredere și sprijin și țin să vă asigur de toată prețuirea mea!
Focșani, acasă!

 

 

Înapoi


Servicii Online

Eliberare Certificate de Urbanism Eliberare Certificate de Urbanism

Obtine un certificat de urbanism on-line

Registratura primărie Registratura primărie

Vizualizare stadiu documente intrate în registratura Primăriei

Petiţii Petiţii

Depune o petitie online si urmareste evolutia

Plăţi online Plăţi online

Posibilitatea de a plati alte servicii online

Plată SMS acces transport greu Plată SMS acces transport greu

valabilă din 10 iulie 2017

Tel. cetățeanului

0237-233.333


sau întrebați aici

Calendar

Etica și integritateInfoConsRespectConect