Unde se pot vaccina anti-COVID19 focșănenii
2021-04-02 13:15:49

În urma mai multor întrebări și sesizări primite din partea focșănenilor vizavi de modul în care Direcția de Sănătate Publică (DSP) Vrancea a organizat campania de vaccinare în Municipiul Focșani și nemulțumirile acestora legate de faptul că trebuie să se deplaseze în afara orașului pentru vaccinare, facem următoarele precizări:
• Pe 15 martie 2021 au fost închise cele trei fluxuri destinate populației civile organizate la Centrul de vaccinare de la Casa Armatei în baza notificării Direcției de Sănătate Publică (DSP) Vrancea.
• În aceeași zi, DSP Vrancea a suplimentat cu trei fluxuri centrul de vaccinare de la Suraia, deschis pe 3 martie 2021.
• Motivele care au stat la baza deciziei DSP Vrancea, de a închide 3 fluxuri în Focșani, ca să le redeschidă la sala de sport din comuna Suraia, la 20 km de oraș ... nu au fost aduse la cunoștința municipalității.
• Pe 25 martie 2021, centrul de vaccinare de la Casa Armatei a fost redeschis și pentru cetățenii din Focșani, însă doar cu un singur flux.
Astfel că, în momentul de față, pe raza Municipiului Focșani, există următoarele centre de vaccinare care se adresează populației civile, conform platformei naționale de vaccinare împotriva COVID-19, https://programare.vaccinare-covid.gov.ro :
• Centrul de vaccinare de la Dispensarul din Cartierul Sud Focșani, organizat de Primăria Focșani prin Direcția de Asistență Socială (DAS) Focșani - 2 fluxuri pentru vaccinare cu vaccinul AstraZeneca;
• Centrul de vaccinare din cadrul Spitalului Militar de Urgență "Alexandru Popescu" Focșani - 1 flux pentru vaccinare cu vaccinul Pfizer;
• Centrul de vaccinare de la Cercul Militar (Casa Armatei) Focșani - 1 flux pentru vaccinare cu vaccinul Pfizer.
După cum se poate observa, DSP Vrancea a autorizat 7 fluxuri de vaccinare într-un singur centru din comuna Suraia, iar la Focșani a autorizat doar 4 fluxuri în 3 centre diferite de vaccinare.
Pentru remedierea situației, Primăria Focsani a solicitat DSP Vrancea să autorizeze un nou centru de vaccinare în municipiu, astfel încât focșănenii să nu mai fie nevoiți să străbată un drum lung de aproximativ 80 km (dus întors, prima doza+rapel) pentru vaccinare.

În urma demersurilor Primarului Cristi Valentin Misăilă și a deschiderii de care au dat dovadă cadrele didactice de la Colegiul Național Pedagogic "Spiru Haret" Focșani, în sala de sport a unității școlare va funcționa din data de 13 aprilie 2021 încă un centru de vaccinare pentru focșăneni.
Pentru început, aici va fi un singur flux de vaccinare, dar Primăria Municipiului Focșani, prin Direcția de Asistență Socială Focșani, a solicitat deja să fie autorizate mai multe fluxuri, în acest moment așteptându-se răspunsul oficial din partea DSP Vrancea.
Precizăm de asemenea faptul că, pentru persoanele vârstnice și/sau care au probleme de sănătate (cronice), există posibilitatea de a se programa prin Direcția de Asistență Socială Focșani, la adresa de e-mail splas_focsani@yahoo.com sau la telefoanele 0237.626.706 si 0237.625.017.


Biroul de presă al Primăriei Municipiului Focșani

 

Înapoi


Servicii Online

Eliberare Certificate de Urbanism Eliberare Certificate de Urbanism

Obtine un certificat de urbanism on-line

Registratura primărie Registratura primărie

Vizualizare stadiu documente intrate în registratura Primăriei

Petiţii Petiţii

Depune o petitie online si urmareste evolutia

Plăţi online Plăţi online

Posibilitatea de a plati alte servicii online

Plată SMS acces transport greu Plată SMS acces transport greu

valabilă din 10 iulie 2017

Tel. cetățeanului

0237-233.333


sau întrebați aici

Calendar

Etica și integritateInfoConsRespectConect