Taxele și impozitele locale pot fi achitate din 4 ianuarie 2022
2022-01-03 16:06:07

Primăria Municipiului Focşani aduce la cunoştinţa persoanelor fizice și juridice că, începând cu data de 4 ianuarie 2022, se vor putea achita impozitele și taxele locale aferente anului fiscal în curs. Acestea se pot achita cu numerar sau cardul bancar la sediul Primăriei Municipiului Focșani, cât și prin virament bancar și online prin platforma www.ghiseul.ro.
De asemenea, Primăria Municipiului Focşani informează persoanele fizice și juridice că data de 31 martie 2022 este termenul limită până la care poate fi achitat impozitul pe clădiri, terenuri, mijloace de transport și taxa afișaj pentru semestrul I al anului 2022, fără a avea majorări de întârziere la plată.
De la data de 1 aprilie 2022, pentru impozitul pe clădiri, terenuri, mijloace de transport și taxa afișaj aferente semestrului I din anul curent, se va calcula o majorare de 1% pentru fiecare lună sau fracţiune de lună.
Pentru plata cu anticipaţie până la data de 31 martie a anului curent a impozitului pe clădiri, terenuri și mijloace de transport datorat pentru întregul an de către contribuabil, se acordă o bonificaţie de 10% pentru persoanele fizice și de 5% pentru persoanele juridice .
Totodată, dorim să reamintim tuturor persoanelor fizice și juridice că data de 31 martie 2022 este termenul limită până la care se pot depune rapoartele de evaluare a clădirilor, conform prevederilor articolelor 458 și 460 din Legea nr. 227/2015 privind Codul Fiscal, cu modificările și completările ulterioare.


Biroul de presă al Primăriei Municipiului Focșani

Înapoi


Servicii Online

Depunere documente online Depunere documente online

Depune documente: Investiții, Agricol, Urbanism, ITL, Petiții, L544, etc.

Eliberare Certificate de Urbanism Eliberare Certificate de Urbanism

Obtine un certificate de urbanism on-line

Registratura primărie Registratura primărie

Vizualizare stadiu documente intrate în registratura Primăriei

Petiţii Petiţii

Depune o petitie online si urmareste evolutia

Plăţi online Plăţi online

Posibilitatea de a plati alte servicii online

Plată SMS acces transport greu Plată SMS acces transport greu

valabilă din 10 iulie 2017

Tel. cetățeanului

0237-233.333


sau întrebați aici

Calendar

RespectConect