Start la înscrieri în Programul Rabla Local
2023-07-31 16:35:36

Start la înscrieri în Programul Rabla Local

 

 

Proprietarii de autoturisme din Municipiul Focșani se pot înscrie în programul privind casarea autovehiculelor uzate - Rabla Local începând de luni, 31 iulie 2023, ora 10. Înscrierea se realizează prin intermediul aplicației informatice pusă la dispoziție de Administrația Fondului pentru Mediu, până la 31 august 2023, ora 16.30, sau până la epuizarea bugetului de 2.400.000 lei alocat Primăriei Municipiului Focșani. Bugetul alocat Municipiului Focșani este echivalent casării unui număr de 1.000 autovehicule uzate. Stimulentul acordat pentru casarea unui autovehicul mai vechi de 15 ani este de 3.000 de lei, constituit din suma de 2.400 lei alocată din Fondul pentru mediu și suma de 600 lei susținută de Municipiul Focșani.
Pentru a veni în sprijinul locuitorilor Municipiului Focșani am publicat instrucțiunile privind înscrierea persoanelor fizice în acest program pe pagina de internet a Primăriei Municipiului Focșani, la următorul link : https://www.focsani.info/pagina/casarea-autovehicolelor-uzate-instructiuni. Aici puteți obține informații referitoare la crearea contului pe site-ul AFM dar și despre procedura care trebuie parcursă ulterior înscrierii în aplicație, documentele care trebuie transmise către Primăria Municipiului Focșani.
Focșănenii care vor să obțină stimulentul de casare trebuie să știe că, pentru început, trebuie să își creeze un cont de utilizator pe site-ul AFM înaintea înscrierii în aplicație. După crearea contului, se accesează programul prin apăsarea butonului „Depunere cerere", se selectează programul „Casarea autovehiculelor uzate" și trebuie urmate toate etapele până la înscrierea seriei de șasiu.
Dacă există un cont deja creat, acesta este valabil doar dacă a fost utilizat în cadrul unui program destinat persoanelor fizice, de exemplu Programul „Casa Verde Fotovoltaice 2023". În schimb, dacă adresa de e-mail utilizată pentru crearea contului a fost folosită pentru depunerea unui dosar în calitate de persoană juridică, aceasta nu poate fi folosită și trebuie creat un cont nou. De precizat că, în cadrul unui cont, pot fi realizate înscrieri aferente unui singur CNP, iar o persoană fizică se poate înscrie o singură dată în aplicație.

Se pot înscrie în Programul Rabla Local proprietarii de autovehicule uzate, mai vechi de 15 ani, înmatriculate pe numele lor de cel puțin 5 ani, persoane fizice, cu domiciliul sau reședința pe raza teritorială a Municipiului Focșani. Fac excepție persoanele care au devenit proprietari ai unui autovehicul ca urmare a partajului judiciar sau a dezbaterii procedurii succesorale. Prin termenul "autovehicul uzat" este desemnat orice autoturism, microbus, autoutilitară ușoară sau autospecială/autospecializată ușoară care îndeplinește cumulative condițiile prevăzute în Ghidul de finanțare a Programului privind casarea autovehiculelor uzate.
După finalizarea înscrierilor în aplicația informatică, AFM va transmite Primăriei Municipiului Focșani lista persoanelor care au solicitat stimulentul pentru casare. Persoanele care se regăsesc pe lista transmisă de către AFM vor depune cererea și documentele justificative fie fizic la registratura Primăriei Municipiului Focșani, fie on-line, prin expedierea pe adresa de e-mail primarie@focsani.info, a acestor documente scanate/fotografiate, conținând semnătura olografă a beneficiarului sau semnătura electronică calificată. Documentele transmise electronic se acceptă numai în format PDF lizibil.
Mai multe informații despre criteriile de eligibilitate dar și despre documentele care trebuie transmise la Primăria Municipiului Focșani puteți obține la următorul link : https://www.focsani.info/fisiere/userfiles/DRII/Procedura%20de%20lucru%20-%20Casarea%20autovehiculelor%20uzate.pdf.

 

 

Biroul de Presă al Primăriei Municipiului Focșani

 

Înapoi


Servicii Online

Eliberare Certificate de Urbanism Eliberare Certificate de Urbanism

Obtine un certificat de urbanism on-line

Registratura primărie Registratura primărie

Vizualizare stadiu documente intrate în registratura Primăriei

Petiţii Petiţii

Depune o petitie online si urmareste evolutia

Plăţi online Plăţi online

Posibilitatea de a plati alte servicii online

Plată SMS acces transport greu Plată SMS acces transport greu

valabilă din 10 iulie 2017

Tel. cetățeanului

0237-233.333


sau întrebați aici

Calendar

Etica și integritateInfoConsRespectConect