Spectacol „Totul despre femei" la Ateneul Popular "Mr. Gh. Pastia"
2018-11-01 11:20:26

Spectacol „Totul despre femei" la Ateneul Popular "Mr. Gh. Pastia"

Spectacol „Totul despre femei" la Ateneul Popular "Mr. Gh. Pastia"

ATENEUL POPULAR "MR. GH. PASTIA" vă invită miercuri, 7 noiembrie 2018, ora 19:00, la spectacolul organizat de Teatrul Arte dell'Anima - „Totul despre femei", de Miro Gavran, spectacol cu unul din cele mai bune texte ale dramaturgiei contemporane.
Autorul, tradus și jucat în zeci de țări, multiplu premiat internațional, a reușit să surprindă autentic, cu umor și sensibilitate, realitatea femeii din lumea în care trăim.
Piesa intercalează cu măiestrie cinci povești - una de iubire, una de prietenie, una de carieră, conflictul dintre trei respectabile doamne cazate într-un azil de bătrâni și povestea a trei fetițe dintr-o grădiniță. Cele cinci partituri sunt interpretate de trei actrițe de excepție - Adriana Titieni, Corina Dănilă și Crina Lință - care vor aduce în prim plan complexul și misteriosul univers al femeii contemporane. Cele cinci personaje diferite construite de fiecare dintre ele, conduc spre conceptul regizoral că o femeie este asemenea unui diamant șlefuit cu finețe. În funcție de cum îl întorci în soare, fiecare față a sa va fi diferită, va răsfrânge o altă lumină asupra privitorului. În fiecare femeie se ascund mai multe personaje - deși este una și aceeași, ea va fi într-un fel până la prima cafea a dimineții, altfel la birou, o alta în discuția cu prietenele și o cu totul alta în brațele iubitului.
Acesta este, de altfel, și unul din motivele pentru care am ales textul: nevoia de a-i aminti spectatorului (indiferent de vârstă, sex sau statut social) că cea de lângă el merită atenție, căldură și iubire, fie că este vorba de mamă, soră, iubită, prietenă, fiică sau bunică - spune regizorul Felix Crainicu.
O montare dinamică, plină de forță și vitalitate, în care trecerea de la un personaj la altul va fi filmică, prin schimbări de lumină și prin folosirea unor simple accesorii (ochelari, păpuși, eșarfe etc), fără schimbări de costume sau decor.
Cele cinci poveşti - "Doar prieteni", "Carieră", "Dragoste", "Grădinița" şi "Azilul de bătrâni" ce crează piesa „Totul despre femei", formează un spectacol încadrat în categoria comediei romantice, însă poveștile prin profunzimea și forța lor, îl duc într-o altă direcție, a "dramediei" - o dramă realistă cu accente comice.


DIRECTOR,
Valentin Gheorghiţă

 

 

Fișiere atașate

Înapoi


Servicii Online

Eliberare Certificate de Urbanism Eliberare Certificate de Urbanism

Obtine un certificate de urbanism on-line

Registratura primărie Registratura primărie

Vizualizare stadiu documente intrate în registratura Primăriei

Petiţii Petiţii

Depune o petitie online si urmareste evolutia

Vizualizare Impozite, taxe locale Vizualizare Impozite, taxe locale

Posibilitatea de a plati online taxele si impozitele

Plăţi online Plăţi online

Posibilitatea de a plati alte servicii online

Plată SMS acces transport greu Plată SMS acces transport greu

valabilă din 10 iulie 2017

Tel. cetățeanului

0237-233.333


sau întrebați aici

Newsletter

Înscrieți-vă la newsletterul primăriei și veți fi la curent cu ultimele informații.

trimite

Calendar