Simpozion cu participarea unor conferențiari din Republica Moldova și paradă militară cu torțe, pe 24 ianuarie în Focșani, Oraș al Unirii
2023-01-19 15:35:21

Simpozion cu participarea unor conferențiari din Republica Moldova și paradă militară cu torțe, pe 24 ianuarie în Focșani, Oraș al Unirii

 

Primăria Municipiului Focșani organizează mai multe acțiuni pe 24 ianuarie 2023, cu prilejul aniversării a 164 de ani de la Unirea Principatelor Române!
Celebrarea Unirii Principatelor Române este un prilej de bucurie în Focșani, Oraș al Unirii care va fi marcat de Primăria Municipiului, unitățile școlare, instituțiile de cultură din subordine și Centrul Național de Informare și Promovare Turistică, prin mai multe activități cultural-artistice care vor evoca însemnătatea zilei de 24 ianuarie.
La 8.30, focșănenii sunt invitați la Catedrala "Sfânta Parascheva" Focșani pentru a participa la slujba de Te Deum în memoria tuturor celor care au contribuit la înfăptuirea unirii Moldovei cu Țara Românească.
Slujba va fi oficiată de către ÎPS Ciprian, Arhiepiscopul Buzăului şi Vrancei.
În cadrul evenimentelor organizate de Primăria Municipiului Focșani pentru a celebra Unirea Principatelor Române va avea loc, la Teatrul Municipal "Maior Ghe. Pastia" seminarul internațional "Uniți prin istorie. Spațiul românesc la 164 ani de la Unirea Principatelor. Unitate, diversitate, memorie" la care vor fi prezenți invitați din Republica Moldova, de la Chișinău, Tiraspol, Bender, dar și reprezentanții comunității românești din Ucraina, de la Cernăuți. Cu această ocazie, conferențiar doctor Octavian Țîcu, din Republica Moldova va lansa volumul: "O istorie ilustrată a românilor de la Est de Prut (1792-prezent)", Editura Litera, Chișinău, 2020 și volumul: "Rusia și separatismul transnistrean în Republica Moldova: Implicări geopolitice, militare și energetice", Editura Litera, Chișinău, 2022.
Tot de la ora 9,30, Centrul Național de Informare și Promovare Turistică Focșani va organiza un Tur Ghidat.
Începând cu ora 16.00, îi invităm pe focșăneni să participe la evenimentele care vor fi organizate în Piața Unirii din Focșani de către Primăria Municipiului Focșani, Instituția Prefectului, Consiliul Județean Vrancea și Garnizoana Focșani pentru a aniversa 164 de ani de la Unirea Principatelor Române.
Cei prezenți vor asista la ceremonialul militar, urmat de un moment evocator pregătit de artiștii Teatrului Municipal „Maior Gh. Pastia", după care va avea loc o retragere cu torțe a militarilor focșăneni!
La final, artiștii Ansamblul Folcloric „Țara Vrancei" îi vor invita pe toți focșănenii să se prindă în Hora Unirii!


Biroul de Presă al Primăriei Municipiului Focșani

 

Înapoi


Servicii Online

Eliberare Certificate de Urbanism Eliberare Certificate de Urbanism

Obtine un certificat de urbanism on-line

Registratura primărie Registratura primărie

Vizualizare stadiu documente intrate în registratura Primăriei

Petiţii Petiţii

Depune o petitie online si urmareste evolutia

Plăţi online Plăţi online

Posibilitatea de a plati alte servicii online

Plată SMS acces transport greu Plată SMS acces transport greu

valabilă din 10 iulie 2017

Tel. cetățeanului

0237-233.333


sau întrebați aici

Calendar

Etica și integritateInfoConsRespectConect