Proiect pentru modernizarea Pieței Moldova
2022-08-03 17:52:55

Proiect pentru modernizarea Pieței Moldova

 

Miercuri, 3 august 2022, în Sala de Consiliu a Primăriei Municipiului Focșani a avut loc o întâlnire de lucru cu agenții economici din zona Pieței Moldova.
Discuțiile au vizat realizarea unui proiect de resistematizare și modernizare a spațiilor comerciale din Piața Moldova cu scopul de a optimiza condițiile de lucru ale comercianților, prin crearea unor spații de aprovizionare și depozitare, precum și fluidizarea zonei prin crearea de locuri de parcare subterane sau supraetajate.
Întrucât proiectul ce se dorește a fi implementat este foarte costisitor - o investiție de aproximativ 30 milioane euro - și nu au fost identificate surse de finanțare, soluția optimă care a fost propusă spre analiză ar fi ca suprafața domeniului public (12.721 mp) cuprinsă între parcarea de la nord de Strada Greva de la Griviței, ce se învecinează la sud cu Hala Moldovei, la est cu Strada Mare a Unirii, iar la vest cu Strada Piața Moldova să fie scosă la licitație într-un proces de concesiune pe o anumită perioadă de timp.
Investitorul ar urma să realizeze pe baza caietului de sarcini un complex modern cu destinație pentru comercializarea cu precădere a produselor agroalimentare și, bineînețeles, și o zonă de comerț industrial cu parcări supra sau subterane.
În acest sens, există mai multe variante de lucru și anume:
- [ ] Concesionarea suprafeței situată la nord de Strada Greva de la Grivița pentru realizarea unui spațiu de parcare și subsol, precum și a unor spații de comercializare a produselor agroalimentare la nivelul solului. În ceea ce privește zona existentă a pieței, se vor reabilita spațiile comerciale existente;
- [ ] Concesionarea întregii suprafețe cu condiția de a realiza modernizarea zonei în mod etapizat, astfel încât agenții economici să nu întrerupă activitatea. Să se construiască mai întâi corpul de la nord de Strada Greva de la Griviței, unde vor putea fi relocați pentru o perioadă proprietarii ce dețin spații comerciale adiacente Pieței Moldova.
În ceea ce privește zona pieței, aceasta se va remodela complet, prin realizarea, în subteran, a unei parcări dar și a unor spații de depozitare și trasee funcționale adecvate pentru alimentarea spațiilor comerciale.

 

Înapoi


Servicii Online

Eliberare Certificate de Urbanism Eliberare Certificate de Urbanism

Obtine un certificat de urbanism on-line

Registratura primărie Registratura primărie

Vizualizare stadiu documente intrate în registratura Primăriei

Petiţii Petiţii

Depune o petitie online si urmareste evolutia

Plăţi online Plăţi online

Posibilitatea de a plati alte servicii online

Plată SMS acces transport greu Plată SMS acces transport greu

valabilă din 10 iulie 2017

Tel. cetățeanului

0237-233.333


sau întrebați aici

Calendar

Etica și integritateInfoConsRespectConect