Primarul Misăilă vrea un trafic mai puțin poluant în Municipiul Focșani
2021-11-11 16:36:51

Primarul Misăilă vrea un trafic mai puțin poluant în Municipiul Focșani

Joi, 11 noiembrie 2021, a avut loc în sala de ședințe a Primăriei Municipiului Focșani o dezbatere publică pe tema Proiectului de hotărâre privind modificare H.C.L nr. 94/2010 privind înfiintarea staţiei terminus (capăt de traseu, terminal) în Autogara Focşani din Str. Mărăşeşti nr. 72, pentru operatorii de transport public de călători judeţean, interjudeţean şi internaţional, precum şi stabilirea rutelor de deplasare ale acestora cu staţii de oprire pe raza Municipiului Focşani.
Proiectul prevede îmbunătățirea eficienței transportului public de călători, a frecvenței și a timpilor săi de parcurs și a accesibilității acestuia. De asemenea, municipalitatea are în vedere ca utilizarea autoturismelor să devină o opțiune mai puțin atractivă din punct de vedere economic și al timpilor de parcurs față de utilizarea transportului public și a modurilor de deplasare nemotorizată, creându-se în acest mod condițiile optime pentru reducerea numărului autoturismelor și a emisiilor CO2.
Toate aceste obiective ale Primăriei Municipiului vor afecta traseele existente ale transportatorilor județeni de persoane.
În discuțiile purtate cu transportatorii, Cristi Valentin Misăilă a precizat că un numar de 669 de microbuze tranzitează, zilnic, Municipiul Focșani pe diverse rute județene.
"Avem stații de autobuz precum cea de pe B-dul Independenței sau cea din față de la Spitalul Județean "Sf. Pantelimon", în care aceste microbuze ce desfășoară transport public județean staționează zeci de minute, îngreunând traficul din oraș", a spus Primarul Misăilă în cadrul discuțiilor.
Acesta a mai spus că obiectivele Primăriei Municipiului Focșani, asumate prin contractele de finanțare semnate cu Uniunea Europeană, sunt acelea de a reduce considerabil poluarea din orașul nostru, dar și traficul auto.
"În calitate de reprezentant al cetățenilor Municipiului Focșani am avut astăzi o dezbatere cu transportatorii din oraș și cu reprezentanții Consiliului Județean Vrancea legată de viziunea noastră despre transportul public județean", a mai precizat Primarul Municipiului Focșani.
Cristi Valentin Misăilă le-a explicat transportatorilor că în Focșani, într-un viitor nu foarte îndepărtat, vor fi realizate două autogări moderne, care se vor transforma în noduri modale pentru călători.
"Cel mai probabil din 2023, microbuzele care fac trasee județene nu vor mai putea opri în toate stațiile din oraș pentru a prelua călători. Știu că vestea pe care le-am dat-o astăzi transportatorilor nu este pe placul domniilor lor, dar cred că este ceea ce își doresc toți focșănenii, respectiv un oraș mai puțin poluat și un trafic mai puțin aglomerat.

Propunerea mea este genul de schimbare radicală și este normal să sperie și la fel de normal este să existe opoziție la schimbare, dar vă întreb pe dumneavoastră, cetățenii, dacă serviciile oferite de Transport Public SA vi se par mai bune sau mai rele decât cele oferite de transportatorii din mediul privat. Locuitorii din Golești, Câmpineanca, Vânători și Milcov pot face cea mai bună evaluare. Aștept opiniile lor!" a concluzionat Primarul Cristi Valentin Misăilă.

 

Biroul de presă al Primăriei Municipiului Focșani

 

Înapoi


Servicii Online

Depunere documente online Depunere documente online

Depune documente: Investiții, Agricol, Urbanism, ITL, Petiții, L544, etc.

Eliberare Certificate de Urbanism Eliberare Certificate de Urbanism

Obtine un certificate de urbanism on-line

Registratura primărie Registratura primărie

Vizualizare stadiu documente intrate în registratura Primăriei

Petiţii Petiţii

Depune o petitie online si urmareste evolutia

Plăţi online Plăţi online

Posibilitatea de a plati alte servicii online

Plată SMS acces transport greu Plată SMS acces transport greu

valabilă din 10 iulie 2017

Tel. cetățeanului

0237-233.333


sau întrebați aici

Calendar

RespectConect