Primarul Misăilă a solicitat asocierii Hidro-Salt-B-92 S.R.L. - Trace Group Hold PLC (Bulgaria) - SC Dineng Dev SRL sistarea lucrărilor de pe Strada Bicaz, ca urmare a NERESPECTĂRII normativelor în vigoare
2022-12-05 17:27:38

Primarul Misăilă a solicitat   asocierii Hidro-Salt-B-92 S.R.L. - Trace Group Hold PLC (Bulgaria) - SC Dineng Dev SRL sistarea lucrărilor de pe Strada Bicaz, ca urmare a NERESPECTĂRII normativelor în vigoare

Primarul Municipiului Focșani, Cristi Valentin Misăilă, a solicitat astăzi, 5 decembrie 2022, asocierii Hidro-Salt-B-92 S.R.L. - Trace Group Hold PLC (Bulgaria) - SC Dineng Dev SRL sistarea lucrărilor de pe Strada Bicaz, ca urmare a NERESPECTĂRII normativelor în vigoare - asfaltarea în condiții meteo nefavorabile a unui trotuar!

Facem precizarea că asocierea în cauză a demarat lucrări de asfaltare 

fără să informeze serviciile de specialitate din cadrul Primăriei Municipiului Focșani.

În consecință, Primarul Misăilă a dispus Serviciului Investiţii întocmirea unei note de constatare a situației existente pe strada Bicaz pentru ca aceste lucrări neconforme să nu fie introduse în situațiile de plată ale companiilor în cauză. 

Din nefericire, deși au participat la o licitație publică și s-au angajat că au capacitatea să proiecteze și să execute proiectul european „Resistematizarea infrastructurii de transport la nivelul Municipiului Focşani în vederea creşterii atractivităţii şi accesibilităţii deplasărilor cu transportul public, cu bicicleta şi pietonale”, asocierea în cauză a demonstrat contrariul!

Încă din 2021, de când au demarat lucrările, constructorii au generat situații inacceptabile în implementare și mult disconfort cetățenilor din Focșani.

Astfel, muncitorii companiilor care formează această asociere au fost acuzați că au distrus mai mulți tei pe Strada Bucegi, iar astăzi, 5 decembrie 2022, au demarat asfaltarea unui trotuar pe Strada Bicaz pe o fundație udă și pe o vreme total nefavorabilă (burniță, lapoviță etc) 

Deși o dată la două săptămâni, la Primăria Municipiului Focșani se organizează ședințe de analiză a progresului proiectului, constructorii nu au reușit, până în prezent, să convingă de faptul că sunt în stare să finalizeze proiectul „Resistematizarea infrastructurii de transport la nivelul Municipiului Focşani în vederea creşterii atractivităţii şi accesibilităţii deplasărilor cu transportul public, cu bicicleta şi pietonale”.

Din acest motiv, Primarul Misăilă a cerut servicilor de specialitate o analiză a evoluției proiectului dar și a modalităților în care contractul poate fi reziliat, fără a afecta implementarea proiectului european.

 

Biroul de Presă al Primariei Municipiului Focșani

Înapoi


Servicii Online

Eliberare Certificate de Urbanism Eliberare Certificate de Urbanism

Obtine un certificat de urbanism on-line

Registratura primărie Registratura primărie

Vizualizare stadiu documente intrate în registratura Primăriei

Petiţii Petiţii

Depune o petitie online si urmareste evolutia

Plăţi online Plăţi online

Posibilitatea de a plati alte servicii online

Plată SMS acces transport greu Plată SMS acces transport greu

valabilă din 10 iulie 2017

Tel. cetățeanului

0237-233.333


sau întrebați aici

Calendar

Etica și integritateInfoConsRespectConect