Primăria Municipiului Focșani va plăti TOATE obligațiile bugetare restante
2021-07-27 16:44:32

Soluția dată astăzi de Curtea de Apel Galați în recursul declarat de Consiliul Local Focșani în litigiul cu Sindicatul SINTAX 2010 deblochează PARȚIAL situația tensionată creată de modul în care a fost adoptat bugetul Municipiului Focșani pe anul 2021.
Focșănenii îsi amintesc însă faptul că acest buget a devenit cât de cât funcțional tot în urma adoptării propunerilor făcute de mine, întrucât în perioada 10 mai-18 iunie 2021 bugetul măcelărit de majoritatea din Consiliul Local nu a putut nici măcar să fie introdus în sistemul național de raportare Forexebug a Ministerului de Finanțe.
De altfel, cetățenii din Municipiul Focșani au văzut că nu eu am blocat bugetul și nici nu am generat sau întreținut în vreun fel situația tensionată din ultimele luni. Din contră, m-am prezentat în fața Consiliului Local cu soluțiile LEGALE în contextul dat și am propus în șase ședințe consecutive un proiect de buget funcțional!
În urma deciziei de astăzi, anunț focșănenii că am dispus în regim de urgență plata TUTUROR obligațiilor bugetare restante (furnizorii de utilități, prestatorii de servicii, executanții lucrărilor de investiții, indemnizații ajutoare sociale, burse, salarii etc).
Totodată însă, atrag atenția că suntem încă pe avarie sau cu alocări de zero lei la o serie de capitole bugetare, neputând funcționa în mai multe domenii precum întreținerea spațiilor verzi din oraș, cu tot ceea ce înseamnă acest serviciu, inclusiv dezinsecția zonelor verzi și tratamentul copacilor, dar și asigurarea unor servicii elementare de funcționare din Primărie - hârtie, toner, abonamente telefoane și internet ori programe antivirus. De asemenea, fondul de salarii este asigurat pentru 2 luni, iar într-una dintre instituțiile subordonate nici măcar pentru această lună.
Tocmai de aceea, adresez în mod public o invitație la dialog consilierilor locali și președinților de partide, să ne așezăm la masa discuțiilor astfel încât să putem asigura un buget funcțional pentru servicii publice pentru focșăneni până la sfârșitul anului, nu doar până în luna septembrie!
NU ESTE NORMAL ȘI NICI LEGAL ca, în mod discreționar, prin amendamente nelegale, să fie aduse la zero sau chiar pe minus anumite capitole bugetare, mutând aceste sume în fondul de rezervă bugetară, lăsând astfel liber șantajul politic la adresa Primarului Municipiului Focșani din partea consilierilor PNL-USR pentru a-și atinge obiectivele personale și interesele de grup!
De asemenea, condamn presiunea publică exercitată de către reprezentanții PNL față de angajații municipalității, care nu au încălcat cu nimic legea și doar și-au exercitat un drept constituțional în cadrul permis de actele normative în vigoare.
Sunt convins că, respectând legea, toti cei care reprezentăm administrația publică locală, vom reuși să ne achităm de obligația de a deservi cu bună credință comunitatea și cetățenii Municipiului Focșani!


Primar
Cristi Valentin Misăilă


 

Înapoi


Servicii Online

Eliberare Certificate de Urbanism Eliberare Certificate de Urbanism

Obtine un certificat de urbanism on-line

Registratura primărie Registratura primărie

Vizualizare stadiu documente intrate în registratura Primăriei

Petiţii Petiţii

Depune o petitie online si urmareste evolutia

Plăţi online Plăţi online

Posibilitatea de a plati alte servicii online

Plată SMS acces transport greu Plată SMS acces transport greu

valabilă din 10 iulie 2017

Tel. cetățeanului

0237-233.333


sau întrebați aici

Calendar

Etica și integritateInfoConsRespectConect