Primăria Municipiului Focșani susține Festivalul „Florentin Delmar”
2018-11-08 13:47:27

Primăria Municipiului Focșani susține Festivalul „Florentin Delmar”

Primăria Municipiului Focșani susține Festivalul „Florentin Delmar"

 

 

Am luat cu tristețe la cunoștință de informațiile vehiculate de o anumită parte a presei, cum că municipalitatea focșăneană ar lăsa fără finanțare Festivalul de Muzică Uşoară Românească „Florentin Delmar".
Ceea ce este însă și mai trist, este că se încearcă o legătură cu faptul că actualul director încă în activitate nu a promovat examenul de concurs pentru funcția de conducere a Ateneului pentru următorul mandat.
Nimic mai fals! În primul rând, actualul Director al Ateneului a picat examenul pentru că nu a fost la înălțimea pretențiilor ridicate de un astfel de concurs. Mai mult decat atât, deși dumnealui consideră că este "o notă subiectiv dată", îl contrazic chiar documentele pe care le-a prezentat comisiei de concurs. Astfel, proiectul său de managenent pentru 2019-2021 este un copy-paste nereușit după raportul de management 2014-2018. Concret, din cele 40 de pagini ale proiectului de management, paginile 2, 3, 4, 7, 8, 9, 10, 12, 13, 26, 27, 28, 30, 31, 32, 33 și 34 sunt copiate la virgulă din raportul precedent. În aceste condiții, orice alte comentarii sunt de prisos...
Ca să nu mai spun că deși a fost atâția ani la conducerea instituției, Directorul Ateneului nu a respectat deloc testamentul fondatorului. În acesta, filantropul Pastia a lăsat posterității următoarele cuvinte: „M-am hotărât să mai construiesc în oraşul Focşani încă o operă de cultură, Ateneul Popular "Maior Gheorghe Pastia", ce l-am donat Primăriei Focşani, cu obligaţiunile ca din venitul lui să formeze un fond inalienabil şi achitabil, a căror venituri vor servi pentru mărirea şi întreţinerea Teatrului "Maior Gheorghe Pastia". În plus, tot din veniturile proprii ale Ateneului era prevăzută și "o bursă a unui elev sau eleve care se va dovedi că are aptitudine pentru teatru". Din păcate, din cauza nepriceperii și a managementului defectuos al actualului Director, niciuna dintre aceste dorințe nu a fost NICIODATĂ RESPECTATĂ!
În ceea ce privește organizarea Festivalului de Muzică Uşoară Românească „Florentin Delmar", vreau să spun cât se poate de clar că am susținut și voi susține și în continuare tot ceea ce înseamnă act de cultură în orașul nostru. Tocmai de aceea, anul acesta, am avansat ideea unei mutări a festivalului din luna noiembrie în luna decembrie. O dată pentru că știm cu toții proiecția bugetară de la începutul anului și a doua pentru că am dorit ca acest festival de renume să se desfășoare în rând cu celelalte manifestări dedicate în luna decembrie sărbătoririi Centenarului Marii Uniri. Și de fiecare dată când am avut discuții pe acest subiect, am oferit personal garanții Directorului Ateneului în ceea ce privește finanțarea festivalului pentru luna decembrie, rugându-l totodată să demareze toate procedurile pentru organizarea în această perioadă și nu în noiembrie, așa cum era de regulă.
Cât despre maestrul Horia Moculescu, pentru care am un deosebit respect și o imensă apreciere, doresc să transmit în mod public faptul că nu am primit nicio scrisoare din partea domniei sale, iar dacă această scrisoare a fost cumva transmisă la Ateneu, solicit să-mi fie de urgență redirecționată.
Cu scrisoare sau fără, vreau să transmit Președintelui Juriului, celebrul compozitor și producător muzical îndrăgit de noi toți, Horia Moculescu, că Festivalul de Muzică Uşoară Românească „Florentin Delmar" va avea loc și în acest an, drept pentru care îl așteptăm și îl invităm să ne onoreze, ca de obicei, cu prezența domniei sale.

 

PRIMAR
CRISTI VALENTIN MISĂILĂ

 

Înapoi


Servicii Online

Eliberare Certificate de Urbanism Eliberare Certificate de Urbanism

Obtine un certificat de urbanism on-line

Registratura primărie Registratura primărie

Vizualizare stadiu documente intrate în registratura Primăriei

Petiţii Petiţii

Depune o petitie online si urmareste evolutia

Plăţi online Plăţi online

Posibilitatea de a plati alte servicii online

Plată SMS acces transport greu Plată SMS acces transport greu

valabilă din 10 iulie 2017

Tel. cetățeanului

0237-233.333


sau întrebați aici

Calendar

Etica și integritateInfoConsRespectConect