PRIMĂRIA MUNICIPIULUI FOCȘANI MODERNIZEAZĂ REȚEAUA DE TERMOFICARE DIN ORAȘ
2020-02-10 16:10:00

PRIMĂRIA MUNICIPIULUI FOCȘANI MODERNIZEAZĂ REȚEAUA DE TERMOFICARE DIN ORAȘ

PRIMĂRIA MUNICIPIULUI FOCȘANI MODERNIZEAZĂ REȚEAUA DE TERMOFICARE DIN ORAȘ

 

 

În cadrul proiectului Reabilitarea sistemului de termoficare - Etapa a II-a se efectuează înlocuirea conductelor vechi, procurarea și montarea conductelor preizolate pentru distribuția energiei termice în scopul reducerii pierderilor și creșterii eficienței sistemului de alimentare centralizată cu energie termică.
Proiectul este cofinanțat din Fondul European de Dezvoltare Regională prin Programul Operațional Infrastructură Mare 2014-2020, valoarea totală a acestuia fiind de 70.030.293,09 lei.
Din păcate, cu privire la aceste lucrări au apărut în mediul on line fotografii și informații eronate, lăsând cetățenilor impresia că înlocuirea nu s-ar face cu instalații noi, ci cu unele ruginite. Tocmai de aceea, trebuie să informăm opinia publică asupra faptului că TOATE conductele, instalațiile și echipamentele care se montează în cadrul proiectului sunt noi, sunt verificate din punct de vedere calitativ și respectă specificațiile proiectului tehnic.
Ceea ce însă unii focșăneni poate că au văzut nu sunt decât țevile care fac parte din circuitul PROVIZORIU, nicidecum cele care vor fi montate permanent.
Practic, în această situație, antreprenorul nu a făcut decât să respecte întocmai procedurile de execuție pentru înlocuirea conductelor de termoficare:
1. Se decopertează canalul termic și se descoperă conductele vechi.
2. Se realizează un circuit PROVIZORIU pentru a putea demonta conductele vechi fără întreruperea alimentării cu energie termica. Circuitul provizoriu este prevăzut cu țevi de oțel refolosite, robineți și aparatură de control.
3. Se demontează și se scot din canalul termic conductele vechi.
4. Se instalează în canalul termic conducte noi, preizolate, cu sistem de semnalizare și transmitere avarii și parametri de funcționare.
5. Se demontează circuitul provizoriu și se conectează CONDUCTELE NOI la sistemul de termoficare.
Facem mențiunea că după demontarea circuitului provizoriu, țevile utilizate se folosesc pentru realizarea unui nou circuit provizoriu pe următorul tronson și tot așa mai departe.

 

 

Primar
Cristi Valentin Misăilă

 

 

Înapoi


Servicii Online

Eliberare Certificate de Urbanism Eliberare Certificate de Urbanism

Obtine un certificat de urbanism on-line

Registratura primărie Registratura primărie

Vizualizare stadiu documente intrate în registratura Primăriei

Petiţii Petiţii

Depune o petitie online si urmareste evolutia

Plăţi online Plăţi online

Posibilitatea de a plati alte servicii online

Plată SMS acces transport greu Plată SMS acces transport greu

valabilă din 10 iulie 2017

Tel. cetățeanului

0237-233.333


sau întrebați aici

Calendar

Etica și integritateInfoConsRespectConect