Primăria Municipiului Focșani, în parteneriat cu Colegiul Național "Unirea" și Asociația Culturală INNOVARTE vă invită vineri, 19 ianuarie 2024, la un eveniment cultural de excepție - „TOP 5 ROMÂNIA"
2024-01-17 15:05:14

Primăria Municipiului Focșani, în parteneriat cu Colegiul Național "Unirea" și Asociația Culturală INNOVARTE vă invită vineri, 19 ianuarie 2024, la un eveniment cultural de excepție - „TOP 5 ROMÂNIA"

 

 

De la ora 17.00, prietenii Municipiului Focșani, violonista Diana Jipa și pianistul Ștefan Doniga vor susține un recital cameral de muzică românească la sala de festivități a Colegiului „Unirea" care va fi dedicat celor mai faimoși 5 muzicieni români din toate timpurile - Dimitrie Cantemir, Anton Pann, Ciprian Porumbescu, George Enescu, Dinu Lipatti.
Proiectul intitulat „TOP 5 ROMÂNIA" dezvoltă o abordare originală a tendinței de includere a unor valori fundamentale ale culturii într-un sistem de comunicare accesibil și atractiv mai cu seamă pentru publicul tânăr.
Clasamentul celor mai faimoși 5 muzicieni români din toate timpurile, personalități de renume mondial ale muzicii românești, a fost realizat pe baza unor informații istorice și date statistice bine documentate.
Aceste concluzii vor fi expuse în cadrul unui program cultural deosebit de variat și atractiv, bazat pe un repertoriu de recital alcătuit exclusiv din creații muzicale ale celor 5 compozitori, completat cu informații inedite din biografiile acestor personalități, cu materiale video și elemente interactive. În acest sens, în fiecare dintre zilele în care vor avea loc evenimentele amintite, pe paginile online ale celor doi artiști și ale partenerilor proiectului va fi lansat câte un videoclip al uneia dintre creații muzicale incluse în program, o formă de promovare a muzicii românești devenită deja o marcă a celor doi protagoniști ai proiectului.
Alături de Primăria Municipiului Focșani și Colegiul Național „Unirea" din Focșani, în această serie de evenimente culturale dedicate Zilei Culturii Naționale mai sunt incluse Centrul Cultural Local „Ion Vinea" și Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Giurgiu din Giurgiu, Școala Gimnazială de Arte „Iosif Sava" din București, Fundația Pelin și Ateneul Tecuci precum și Școala Gimnazială nr. 13 „Mircea cel Bătrân" și Filarmonica din Pitești.

 

 

Biroul de Presă al Primăriei Municipiului Focșani

 

Înapoi


Servicii Online

Eliberare Certificate de Urbanism Eliberare Certificate de Urbanism

Obtine un certificat de urbanism on-line

Registratura primărie Registratura primărie

Vizualizare stadiu documente intrate în registratura Primăriei

Petiţii Petiţii

Depune o petitie online si urmareste evolutia

Plăţi online Plăţi online

Posibilitatea de a plati alte servicii online

Plată SMS acces transport greu Plată SMS acces transport greu

valabilă din 10 iulie 2017

Tel. cetățeanului

0237-233.333


sau întrebați aici

Calendar

Etica și integritateInfoConsRespectConect