Primăria Municipiului Focșani asigură cetățenii că este pregătită să ia toate măsurile pentru combaterea noului Coronavirus
2020-03-14 13:17:01

Primăria Municipiului Focșani asigură cetățenii că este pregătită să ia toate măsurile pentru combaterea noului Coronavirus

Dragi focșăneni,

În primul rând, vreau să vă anunț că pentru moment în orașul nostru NU EXISTĂ niciun caz confirmat de Coronavirus. Totuși, în contextul înmulțirii cazurilor de îmbolnăviri cu Coronavirus la nivel național am luat, prin intermediul Comitetului Local pentru Situații de Urgență, măsura intensificării tuturor acțiunilor menite să prevină și să combată (daca va fi cazul) acest fenomen.

Astfel, începând de luni, 16 martie 2020, punctul de lucru din Str Cuza Vodă nr 56 (fosta Vamă) va fi închis, iar accesul în holul Primăriei Municipiului Focșani va fi restricționat TOTAL, urmând a fi deschise 2 ghișee exterioare la care cetățenii pot solicita informații și depune sau ridica documente. Totodată, facem un apel către toți focșănenii să utilizeze cu precădere în această perioadă serviciile on line oferite de municipalitate, de la certificate de urbanism, petiții și până la taxe și impozite locale.

De asemenea, menționăm faptul că am solicitat, prin intermediul Asociației Municipiilor din România, Guvernului și Parlamentului României PROROGAREA până la 30 iunie 2020 a termenelor de plată a impozitelor și taxelor locale, cu păstrarea bonusurilor de 10% pentru persoane fizice și 5% pentru persoane juridice în cazul achitării integrale a acestora.

Tot pentru sănătatea focșănenilor am luat măsura ca în holul Poliției Locale și a Direcției de Asistență Socială să intre câte o persoană, la SC Parking SA câte două, iar la Serviciul Public Comunitar Local de Evidență a Persoanelor maxim cinci persoane. La Căminul pentru persoane vârstnice și CUP SA accesul în instituție a fost interzis, iar beneficiarii de la Cantina de Ajutor Social vor primi mâncare rece. Activitățile cu publicul au fost suspendate la Teatru, Ateneu și Țara Vrancei, iar Piața Moldovei va fi dezinfectată, prima acțiune urmând a avea loc duminică, 15 martie 2020. Alăturat acestui comunicat am atașat lista cu toate site-urile oficiale ale instituțiilor subordonate municipalității.

Nu în ultimul rând, solicităm Guvernului României și Instituției Prefectului Județului Vrancea să se implice în mod responsabil în această criză pentru că în joc este sănătatea românilor!

Primăria Municipiului Focșani este în alertă 24h/24 și este gata să ia TOATE măsurile care se impun în continuare pentru ca viața și sănătatea cetățenilor din acest oras să nu fie puse în pericol! Și încă o dată facem un apel public către toți focșănenii să respecte regulile de igienă și să evite aglomerațiile urbane, iar la primele simptome apărute să anunțe imediat autoritățile.

De asemenea, toți cei care au venit în ultima vreme din afara țării au OBLIGAȚIA, morală în primul rând, să anunțe autoritățile.

Primăria Municipiului Focșani - www.focsani.info
Poliția Locală Focșani - www.politialocalafocsani.ro
Serviciul Public Comunitar Local de Evidență a Persoanelor Focșani - www.evidentapersoanelorfocsani.ro
Direcția de Asistență Socială Focșani - www.dasmsfocsani.wordpress.com
Direcția de Dezvoltare Servicii Publice Focșani - www.ddspfocsani.ro
SC CUP Salubritate SA Focșani - www.salubfocsani.ro
SC Transport Public SA Focșani - www.tpfocsani.ro
SC Parking Focșani SA - www.parking-focsani.ro
SC ENET SA Focșani - www.enetsa.ro
Compania de Utilități Publice Focșani - www.cupfocsani.ro

Primar
Cristi Valentin Misăilă

 

Înapoi


Servicii Online

Eliberare Certificate de Urbanism Eliberare Certificate de Urbanism

Obtine un certificate de urbanism on-line

Registratura primărie Registratura primărie

Vizualizare stadiu documente intrate în registratura Primăriei

Petiţii Petiţii

Depune o petitie online si urmareste evolutia

Vizualizare Impozite, taxe locale Vizualizare Impozite, taxe locale

Posibilitatea de a plati online taxele si impozitele

Plăţi online Plăţi online

Posibilitatea de a plati alte servicii online

Plată SMS acces transport greu Plată SMS acces transport greu

valabilă din 10 iulie 2017

Tel. cetățeanului

0237-233.333


sau întrebați aici

Newsletter

Înscrieți-vă la newsletterul primăriei și veți fi la curent cu ultimele informații.

trimite

Calendar