Primăria Focșani și Spitalul Județean marchează Ziua Mondială a Igienei Mainilor
2022-05-03 17:39:04

Primăria Focșani și Spitalul Județean marchează Ziua Mondială a Igienei Mainilor

În fiecare an, la nivel mondial, pe data de 5 mai este celebrată Ziua Mondială a Igienei Mainilor, profesorul Didier Pittet fiind medicul care a inițiat și implementat la Spitalul Universitar din Geneva în anul 1995 prima strategie multimodală privind dezinfecția mâinilor cu produse hidroalcoolice. Inițiativa sa a dus la scăderea cu 50% a numărului de infecții intraspitalicesti, ceea ce a determinat, câțiva ani mai tarziu, ca Organizația Mondială a Sănătății să îi propună coordonarea primului program global privind siguranța pacienților sub sloganul „Clean Care is Safer Care".
Ulterior, profesorul Pittet a dezvoltat conceptul „The Five Moments for Hand Hygiene/ Cele 5 Momente pentru igiena mâinilor" explicând personalului medical momentele critice în care trebuie efectuată igiena mâinilor, model care este utilizat și în prezent la nivel mondial în majoritatea unităților în care se desfășoară activități medicale și de îngrijire.
Conceptul profesorului Pittet a fost extins și în afara cadrului medical, igiena mâinilor fiind de o importanță vitală și în comunitate. De aceea, Spitalul Județean de Urgență "Sf. Pantelimon" Focșani în parteneriat cu Primăria Municipiului Focșani va desfășura o acțiune dedicată atât celor mici cât și celor mari, prin care se dorește promovarea unui gest, pe cât de simplu, pe atât de salvator - IGIENA MÂINILOR.
Evenimentul, organizat sub egida motto-ului lansat de către Organizația Mondială a Sănătății- "Unite for Safety", va avea loc joi 5 mai 2022, de la ora 12.00, în Piața Unirii din centrul orașului. Aici vor funcționa pe perioada acțiunii mici ateliere, atât pentru copiii din Focșani și din Vrancea, cât și pentru părinții lor:
- Colțul "Laboratorul de Microbi"- unde micii participanți vor afla de lumea microbilor și cum o igienă corectă a mâinilor poate să țină la distanță microbii
- Colțul "Cabinetului medical"- unde "marii" participanți pot beneficia de o consultație (evaluarea TA, glicemiei etc) și de sfaturi și îndrumări utile din partea medicilor prezenți
- Colțul de creativitate - unde ne distrăm și învățăm cum să ne protejăm de microbi
- Colțul foto - unde micii participanți vor avea ocazia de a se fotografia într-un cadru special.
De asemenea, copiii vor primi diverse materiale pe care cadrele medicale le-au pregătit special pentru această zi: flaconașe de dezinfectant, pixuri în formă de mânuță, ecusoane cu mesaje, brățărele, baloane etc.
Nu uitați: IGIENA MÂINILOR SALVEAZĂ VIEȚI!

 

Biroul de presă al Primăriei Municipiului Focșani

 

Înapoi


Servicii Online

Depunere documente online Depunere documente online

Depune documente: Investiții, Agricol, Urbanism, ITL, Petiții, L544, etc.

Eliberare Certificate de Urbanism Eliberare Certificate de Urbanism

Obtine un certificate de urbanism on-line

Registratura primărie Registratura primărie

Vizualizare stadiu documente intrate în registratura Primăriei

Petiţii Petiţii

Depune o petitie online si urmareste evolutia

Plăţi online Plăţi online

Posibilitatea de a plati alte servicii online

Plată SMS acces transport greu Plată SMS acces transport greu

valabilă din 10 iulie 2017

Tel. cetățeanului

0237-233.333


sau întrebați aici

Calendar

RespectConect