Primăria Focșani nu a vândut niciun teren, a recuperat o creanță la buget de la o societate comercială
2020-09-23 17:22:54

Am fost acuzat de către un contracandidat că Primăria Municipiului Focșani ar fi vândut, în anul 2017, un teren în suprafață de 6,1 ha la un preț subevaluat.


Deoarece aceste informații sunt doar MINCIUNI de campanie electorală, precizez faptul că Primăria Municipiului Focșani nu a vândut, niciodată, un astfel de teren ci doar a recuperat, printr-o procedură legală de executare silită, o creanță la bugetul local datorat de o societate comercială.


Mai mult de atât, cea care a vizat de legalitate toată documentația necesară executării silite este jurista Cristina Mihalcea, șefa de cabinet a prefectului PNL Gheorghiță Berbece, declarată incompatibilă de către ANI. Acest lucru demonstrează, dacă mai era cazul, că aceste acuzații sunt doar făcături politice, menite să ducă în derizoriu munca de patru ani depusă de mine în folosul cetățenilor.


Consider că recuperarea unei creanțe este datoria OBLIGATORIE a angajaților de la Serviciul de impozite și taxe locale, funcționarii din acest departament fiind plătiți tocmai pentru a încasa taxele și impozitele locale, dar și pentru a recupera datoriile restante.

 

Iată care a fost procedura prin care Primăria Municipiului Focșani a recuperat sumele restante:
• în anul 2006 S.C. PORTAL LEASING IFN cumpară de la SCCM SA un teren situat în Municipiul Focșani, str. Cotești nr. 101 în suprafață de 7,47 ha. După această dată S.C. PORTAL LEASING IFN vinde unor societăți comerciale suparafața de 1,37 ha și mai ramane în proprietate cu 6,1 ha;
• Începând cu anul 2010 S.C. PORTAL LEASING IFN achită doar sume parțiale aferente impozitelor și taxelor locale;
• împotriva S.C. PORTAL LEASING IFN este începută, în data de 30.06.2011, executarea silită pentru datorii acumulate la diversi creditori prin executori judecatorești și astfel în anul 2015 sunt vândute la licitație bunurile societății la pretul de 1.277.420 lei fară TVA;
• după vânzarea bunurilor de către executorul judecătoresc, Primaria Municipiului Focșani nu a recuperat nicio sumă din valoarea încasată și astfel s-a facut contestație la executare, împotriva actelor emise de executorul judecătoresc, prin care s-a cerut anularea vânzării și preluarea de către Primaria Mun. Focșani a executării ceea ce s-a și întâmplat prin sentința civilă din data de 24.06.2016, dosar nr.7842/231/2016.
• în anul 2017 S.C. PORTAL LEASING IFN înregistra o datorie față de Primăria Municipiului Focșani în suma de 367.073,00 lei.


Așadar, în 2017 Primăria Municipiului Focșani, prin Serviciul de Impozite și Taxe Locale, având calitatea de organ fiscal, continuă executarea silită asupra bunurilor aparținând S.C. PORTAL LEASING IFN, pentru recuperarea sumei de 367.073,00 lei, restantă, datorată cu titlu de impozite și taxe locale.


Este publicat anunțul de vânzare pe site-ul instituției prin care Primăria Municipiului Focșani anunță vânzarea bunurilor proprietatea S.C. PORTAL LEASING IFN la licitatie publică, iar după expirarea termenului prevăzut de lege se prezintă un singur ofertant care oferă prețul de 1.350.000 lei.


După încasarea prețului oferit de cumpărător, Primaria Municipiului Focșani și-a recuperat integral creanța (367.073,00), diferența de bani fiind distribuită creditorilor și administratorului societății.

 

Această procedură de executare silită se aplică și în cazul instituțiilor bancare, care au de recuperat debite de la diverse persoane, prin vânzarea de către executori, a bunurilor.

 

Din păcate, această campanie electorală arată că unii dintre candidații la Primăria Municipiului Focșani nu doar că nu au niciun fel de proiect politic, dar nici cunoștințe minime în administrație iar neputința de a înțelege cum funcționează lucrurile LEGAL îi face să fie răi și mincinoși.

 

Cristi Valentin Misăilă
Primarul Municipiului Focșani

 

Galerie Foto

Înapoi


Servicii Online

Eliberare Certificate de Urbanism Eliberare Certificate de Urbanism

Obtine un certificat de urbanism on-line

Registratura primărie Registratura primărie

Vizualizare stadiu documente intrate în registratura Primăriei

Petiţii Petiţii

Depune o petitie online si urmareste evolutia

Plăţi online Plăţi online

Posibilitatea de a plati alte servicii online

Plată SMS acces transport greu Plată SMS acces transport greu

valabilă din 10 iulie 2017

Tel. cetățeanului

0237-233.333


sau întrebați aici

Calendar

Etica și integritateInfoConsRespectConect