Primăria Focșani a prezentat documentația pentru “Străpungere DN 23 - Stația de epurare” în CTUAT Focșani
2020-07-23 15:39:16

Primăria Focșani a prezentat documentația pentru “Străpungere DN 23 - Stația de epurare” în CTUAT Focșani

Joi, 23 iulie 2020, a avut loc ședinta Comisiei Tehnice de Urbanism și Amenajare a Teritoriului Municipiului Focsani (CTUAT), ordinea de zi cuprinzând:
- 3 documentații pentru aviz de oportunitate
- 2 documentații pentru aviz final Plan Urbanistic Zonal (PUZ)
- 3 documentații pentru avizul comisiei CTUAT Focșani.
Primul punct pe ordinea de zi a fost prezentarea PUZ-ului pentru Străpungere DN 23 Stația de epurare, care vizează reglementarea unei căi de acces din Drumul Național Focșani-Brăila, în zona serelor de la Mândrești, către Stația de epurare a Municipiului Focșani. Trebuie precizat faptul că, pentru această documentație, nu a fost necesar, conform legislației actuale, un vot de oportunitate, deoarece este vorba despre un PUZ inițiat de UAT Focșani. La finalul prezentării, limitele propuse ale zonei studiate au fost aprobate de CTUAT.
A doua discuție a vizat construirea unor locuințe colective P+2E pe Str. Rovine, într-o zonă de case. În urma analizării documentației, Comisia a dat un vot negativ, motivat de faptul că aici cele mai multe imobile sunt case cu cel mult un etaj, iar cele două blocuri ar afecta zona, atât vizual cât și din punct de vedere al traficului rutier.
În schimb, PUZ -ul pentru o stație mixtă de distribuție carburanți, montare skid GPL și construire magazin desfacere cu bar pe Calea Munteniei a primit aviz favorabil din partea Comisiei.
Cele 2 documentații pentru aviz final PUZ, care sunt pentru același teren, au fost avizate pozitiv, condiția impusă de Arhitectul-șef al Municipiului Focșani fiind ca să se asigure un acces adecvat pentru proprietatea în cauză.
În continuare, Comisia a dat aviz favorabil pentru obținerea dreptului de concesiune în vederea amenajării de parcare și construire sală de mese și agrement pentru copii în Cartierul Sud, pe B-dul București nr. 9B și pentru construirea unei magazii metalice pentru depozitarea produselor finite pe B-dul București nr. 79. Pentru închiderea unui balcon dintr-un imobil de pe Str. Contemporanului, Comisia a considerat că un vot pozitiv ar strica armonia estetică a clădirii, drept pentru care această documentație a fost respinsă.

Biroul de presă

 

 

Înapoi


Servicii Online

Eliberare Certificate de Urbanism Eliberare Certificate de Urbanism

Obtine un certificat de urbanism on-line

Registratura primărie Registratura primărie

Vizualizare stadiu documente intrate în registratura Primăriei

Petiţii Petiţii

Depune o petitie online si urmareste evolutia

Plăţi online Plăţi online

Posibilitatea de a plati alte servicii online

Plată SMS acces transport greu Plată SMS acces transport greu

valabilă din 10 iulie 2017

Tel. cetățeanului

0237-233.333


sau întrebați aici

Calendar

Etica și integritateInfoConsRespectConect