Prima zi de școală, prima zi de atacuri politice
2019-09-11 10:24:28

Prima zi de școală, prima zi de atacuri politice

Prima zi de școală, prima zi de atacuri politice

 

 

9 septembrie 2019 a fost prima zi din noul an școlar, dar și una a atacurilor politice, municipalitatea fiind acuzată că nu s-a interesat și nu s-a implicat suficient de mult încât elevii școlilor "Duiliu Zamfirescu" și "Ion Basgan" să nu fie nevoiți să se mute în clase improprii pe perioada derulării lucrărilor de reabilitare. Nimic mai fals, atâta vreme cât de la bugetul local au fost alocate importante fonduri pentru dotarea și amenajarea claselor unde elevii își vor desfășura temporar orele, dar am și urmărit în teren ca aceste clase, așa mici cum sunt unele, să fie pregătite pentru data de 9 septembrie.
Totodată, facem precizarea că în cazul reabilitării școlilor "Duiliu Zamfirescu" și "Ion Basgan", aceste proiecte au fost inițiate de Primăria Municipiului Focșani, care asigură doar cofinanțarea. Managementul proiectelor, cât și derularea procedurilor de achiziție pentru lucrările de proiectare și reabilitare sunt efectuate de unitățile de învățământ respective.
Mai mult decât atât, partea de proiectare tehnică din contract prevede și obținerea de către beneficiar a unor avize obligatorii pentru mediu, gaze, telefonie, CUP sau ISU, avize pentru care suntem acuzați că nu ne-a deranjat faptul că durează atât de mult și că nu am făcut nimic pentru grăbirea lor. Iar aici trebuie să menționăm faptul că toate aceste avize se solicită și se eliberează în condițiile legii, nici Primăria și nici Primarul Municipiului Focșani neavând la dispoziție instrumente legale pentru obținerea lor în regim de urgență. Amintim de asemenea că au existat numeroase situații în care inclusiv Primăria Municipiului Focșani a fost nevoită să sisteze sau să amâne începerea anumitor lucrări din cauză că anumite avize au venit după foarte mult timp.
În aceste condiții, considerăm total deplasate aceste atacuri politice care încearcă să creeze printre părinții elevilor din cele două școli un curent de opinie potrivnic municipalității.
Fără însă a pune prea mult accent pe astfel de cazuri, dorim să anunțăm încă o dată în mod public deschiderea Primăriei Municipiului Focșani față de toate proiectele de reabilitare și modernizare a infrastructurii școlare, întrucat copiii noștri merită cele mai bune condiții în care să poată învăța, indiferent de ciclu - primar, gimnazial sau liceal.

 

 

Primar
Cristi Valentin Misăilă

 

Înapoi


Servicii Online

Eliberare Certificate de Urbanism Eliberare Certificate de Urbanism

Obtine un certificate de urbanism on-line

Registratura primărie Registratura primărie

Vizualizare stadiu documente intrate în registratura Primăriei

Petiţii Petiţii

Depune o petitie online si urmareste evolutia

Vizualizare Impozite, taxe locale Vizualizare Impozite, taxe locale

Posibilitatea de a plati online taxele si impozitele

Plăţi online Plăţi online

Posibilitatea de a plati alte servicii online

Plată SMS acces transport greu Plată SMS acces transport greu

valabilă din 10 iulie 2017

Tel. cetățeanului

0237-233.333


sau întrebați aici

Newsletter

Înscrieți-vă la newsletterul primăriei și veți fi la curent cu ultimele informații.

trimite

Calendar