Numărul călătorilor care folosesc transportul public a crescut cu 30%
2024-02-08 15:49:03

Numărul călătorilor care folosesc transportul public a crescut cu 30%

 


De la începutul acestui an a crescut cu aproape 30% numărul de călători care utilizează autobuzele electrice pentru a circula în Municipiul Focșani! În luna ianuarie, numărul mediu de utilizatori a fost de aproximativ 8.700 călători/zi, față de media anului trecut de 6.500 de călători/zi. Creșterea numărului de călători din luna ianuarie se datorează îmbunătățirii condițiilor oferite de Transport Public Focșani, prin punerea la dispoziție a unui număr de 36 autobuze electrice, dar și prin oferirea de servicii suport pentru achiziția de bilete - respectiv o aplicație mobilă și punerea în funcțiune a automatelor de bilete de la Gară și de la Autogară.
În ceea ce privește aplicația mobilă Transport Public Focșani, ea este disponibilă pe IOS și Android și oferă utilizatorului o experiență prietenoasă! Achiziționarea de bilete sau abonamente prin intermediul aplicației mobile este foarte simplă, trebuie doar să vă înregistrați și să aveți un card bancar. Din ecranul "Bilete" puteți cumpăra, reînnoi sau activa bilete sau abonamente. După apăsarea butonului + , alegeți biletul sau abonamentul pe care doriți să îl cumpărați. După alegere, în cazul în care nu v-ați înregistrat în aplicație, o să fie nevoie să o faceți folosind contul dumneavoastră de E-mail, Google sau Facebook. După logarea cu contul va trebui să introduceți datele din cardul bancar. Plata se face printr-un serviciu extern securizat și certificat (PAY U-PCI). Cei care folosesc aplicația pot afla și informații despre orarul de circulație al autobuzelor Transport Public Focșani dar și despre cea mai apropiată stație.
Automatele de bilete sunt amplasate în 30 de stații din Municipiul Focșani în cadrul proiectului de Resistematizare Urbană, în acest moment fiind funcționale cele de la Gară și Autogară. În acest moment, Transport Public Focșani dispune de 20 de autobuze electrice marca Granton de 10 metri lungime cu 24 de locuri pe scaune și 48 de locuri în picioare și 16 autobuze electrice marca Karsan, echipate cu motoare realizate în colaborare cu BMW. Dintre acestea, 9 autobuze sunt de 10 metri lungime și 7 autobuze sunt de 6 metri lungime. În paralel, compania Transport Public Focșani a finalizat investiția privind amplasarea de panouri fotovoltaice pe sediul societății, prin este asigurată aproximativ 30% din energia electrică necesară consumului autobuzelor. Pentru încărcarea flotilei, societatea Transport Public Focșani dispune de cinci stații de încărcare rapidă cu pantograf și peste 20 de stații de încărcare rapidă. Călătorii urmează să beneficieze și de montarea a 59 stații de autobuz din care 19 smart, care dispun de încărcare wireless, internet etc!

 

 

Biroul de Presă al Primăriei Municipiului Focșani!

 

Înapoi


Servicii Online

Eliberare Certificate de Urbanism Eliberare Certificate de Urbanism

Obtine un certificat de urbanism on-line

Registratura primărie Registratura primărie

Vizualizare stadiu documente intrate în registratura Primăriei

Petiţii Petiţii

Depune o petitie online si urmareste evolutia

Plăţi online Plăţi online

Posibilitatea de a plati alte servicii online

Plată SMS acces transport greu Plată SMS acces transport greu

valabilă din 10 iulie 2017

Tel. cetățeanului

0237-233.333


sau întrebați aici

Calendar

Etica și integritateInfoConsRespectConect