Lucrările la Obelisc vor fi reluate în aceste zile
2018-11-05 15:39:07

Lucrările la Obelisc vor fi reluate în aceste zile

În urma speculațiilor apărute în ultima vreme în spațiul public cu privire la lucrările de reparații de la Obeliscul din Piața Unirii, se impune să oferim și pe această cale focșănenilor informațiile reale legate de acest subiect.
În vara anului 2017 s-a intervenit asupra monumentului pentru a se remonta o placă de granit de la vârf, aceasta aflându-se în pericol de a se desprinde. Cu această ocazie, a fost efectuată și o verificare generală a stării întregului monument, concluziile ducând către necesitatea unor reparații capitale la acesta.
Astfel, de la începutul acestui an au fost urmate procedurile de obținere a avizelor specifice și a autorizației de construire, după care s-a trecut, în luna august, la demararea lucrărilor. Imediat însă, dupa demontarea primului rând de plăci, de sub vârful de granit al obeliscului, s-a observat că acesta a fost montat excentric față de suportul de beton, ceea ce a făcut ca în timp structura din beton a obeliscului să nu mai păstreze forma inițială rezultată dupa placare, în prezent diferența față de axul monumentului variind între 15 și 20 de cm.
În aceste condiții, singura soluție a fost o nouă expertiză care să ofere soluția tehnică pentru remedierea tuturor problemelor, fapt ce a condus la o întârziere a lucrărilor de aproape două luni față de termenul prevăzut în contract.
Odată cu această expertiză au crescut și costurile lucrării, de la 376.873 lei cu încă 130.000 lei, date fiind noile intervenții suplimentare de efectuat.
Lucrările vor fi reluate în cursul acestei săptămâni astfel încât focșănenii să se poată bucura în cel mai scurt timp posibil de imaginea maiestuoasă a monumentului simbol al orașului nostru.


PRIMAR
CRISTI VALENTIN MISĂILĂ

 

Înapoi


Servicii Online

Eliberare Certificate de Urbanism Eliberare Certificate de Urbanism

Obtine un certificate de urbanism on-line

Registratura primărie Registratura primărie

Vizualizare stadiu documente intrate în registratura Primăriei

Petiţii Petiţii

Depune o petitie online si urmareste evolutia

Vizualizare Impozite, taxe locale Vizualizare Impozite, taxe locale

Posibilitatea de a plati online taxele si impozitele

Plăţi online Plăţi online

Posibilitatea de a plati alte servicii online

Plată SMS acces transport greu Plată SMS acces transport greu

valabilă din 10 iulie 2017

Tel. cetățeanului

0237-233.333


sau întrebați aici

Newsletter

Înscrieți-vă la newsletterul primăriei și veți fi la curent cu ultimele informații.

trimite

Calendar