Începe demolarea stâlpilor vechi de iluminat public de pe bulevardele din Focșani
2024-02-06 17:57:12

Începe demolarea stâlpilor vechi de iluminat public de pe bulevardele din Focșani

 

Săptămâna viitoare va începe demolarea stâlpilor vechi de iluminat public amplasați pe arterele principale din Municipiul Focșani. Acțiunea de demolare se va desfășura pe bulevardele și străzile unde Primăria Municipiului Focșani a realizat noul sistem modern de iluminat public care va fi pornit în zilele următoare.

 

 

Astfel, vor fi demolați stâlpii de iluminat public, inclusiv cei de beton, de pe Bulevardul București, Bulevardul Unirii, Bulevardul Independenței, străzile 1 Decembrie, Cuza Vodă, Bucegi, Odobești, Bicaz, Bârsei, Longinescu, Mărășești, Brăilei, Vâlcele. Pe aceste străzi sunt montați stâlpi noi, cu becuri led și tehnologie pentru monitorizare și control de la distanță - tip „smart city".

 

Odată cu demolarea stâlpilor care aparțin Electrica vor fi eliminate și rețelele aeriene de cabluri pe care operatorii de comunicații aveau obligația să le introducă în subteran. Precizăm că, începând cu anul 2018, Primăria Municipiului Focșani a trimis anual notificări către operatorii de comunicații pentru a elimina cablurile de pe stâlpii de iluminat. Există inclusiv o hotărâre a Consiliului Local Focșani, aprobată în 2018, prin care operatorii care administrează sau dețin rețele supraterane de comunicații, telefonie, transmisii de date și imagini, aveau obligația să introducă aceste cabluri în subteran până în 2021. De altfel, în anul 2018 au avut loc mai multe întâlniri cu operatorii de rețele prin care s-a agreat un termen maxim de 36 de luni în care să introducă rețelele de cabluri în subteran. O acțiune similară a fost derulată, anul trecut, în Cartierul Bahne unde au fost dezafectați vechii stâlpi de iluminat public iar rețelele de cabluri au dispărut de pe stâlpi.


Primăria Municipiul Focșani nu este răspunzătoare pentru eventualele probleme create în furnizarea serviciilor de internet sau de telefonie pentru locuitorii din zonele unde va fi realizată demolarea stâlpilor. Pentru eventualele întreruperi în furnizarea acestor servicii, vă rugăm să vă adresați societăților cu care aveți contract.

 

Biroul de Presă al Primăriei Municipiului Focșani

 

Înapoi


Servicii Online

Eliberare Certificate de Urbanism Eliberare Certificate de Urbanism

Obtine un certificat de urbanism on-line

Registratura primărie Registratura primărie

Vizualizare stadiu documente intrate în registratura Primăriei

Petiţii Petiţii

Depune o petitie online si urmareste evolutia

Plăţi online Plăţi online

Posibilitatea de a plati alte servicii online

Plată SMS acces transport greu Plată SMS acces transport greu

valabilă din 10 iulie 2017

Tel. cetățeanului

0237-233.333


sau întrebați aici

Calendar

Etica și integritateInfoConsRespectConect