Firma TELEKOM România modernizează sistemul de iluminat public din Focșani
2021-05-26 18:20:26

Firma TELEKOM România modernizează sistemul de iluminat public din Focșani

Miercuri, 26 mai 2021, Primarul Cristi Valentin Misăilă și George Ilie, managerul de implementare Smart City în cadrul Telekom Romania, au semnat contractul de proiectare, asistență tehnică și execuție lucrări pentru obiectivul de investiții: „Modernizarea sistemului de iluminat stradal în Municipiul Focșani".
Finanțat din "Programul privind sprijinirea eficienţei energetice şi a gestionării inteligente a energiei în infrastructura de iluminat public" al Administrației Fondului pentru Mediu, contractul se ridică la suma de 847.400 lei exclusiv TVA, cu o durată de implementare de 6 luni de zile și are ca scop aducerea iluminatului stradal din Focșani la valorile maxime de eficiență, în paralel cu diminuarea cheltuielilor de funcţionare.
În cifre, indicatorii de proiect arată că vor fi instalate următoarele:
- 285 aparate de iluminat LED 70W
- 21 aparate de iluminat LED 53W
- 1 aparat de iluminat LED 60W complet echipat cu camere de supraveghere și panou fotovoltaic
- 1 sistem de telemanagement al iluminatului public.
Sistemul de management prin telegestiune este legat de urmărirea de la distanță a iluminatului și va controla, va monitoriza, va măsura și va gestiona funcționarea în parametri optimi a rețelei de iluminat public stradal și pietonal din Focșani.
Durata de viață a aparatelor de iluminat va crește de la 25.000 ore la 100.000 ore. În plus, firma Telekom oferă pentru noile lămpi o garanție de 5 ani, tocmai pentru că acestea fac parte din echipamentele de ultimă generație de uz industrial, neputând fi găsite la raft în magazinele clasice de profil.
Execuţia propriu-zisa a lucrărilor va consta în demontarea aparatelor de iluminat vechi stradale existente, a consolelor si cablurilor de alimentare vechi. Apoi vor fi montate consolele de susținere și pe acestea noile aparate de iluminat stradale cu LED-uri eficiente din punct de vedere energetic și luminotehnic, după care va fi implementat sistemul de telemanagement la nivel de punct de aprindere pentru fiecare lampă în parte. Totodată, pentru a nu exista sincope în funcționarea sistemului de iluminat, lucrările de demontare și montare pe fiecare stâlp vor fi realizate în aceeași zi.
"Ne bucurăm că Telekom România a fost desemnată câștigătoarea licitației de modernizare a iluminatului pubic de pe șapte străzi din Municipiul Focșani. Decizia Primăriei de a moderniza iluminatul public va avea un impact semnificativ asupra mediului, în special datorită reducerii amprentei de carbon. Tehnologia LED pe care o vom implementa nu necesită investiții mari din partea autorităților, timpul de implementare va fi scurt, iar costurile de întreținere vor fi reduse", a declarat George Ilie, manager de implementare Smart City în cadrul Telekom Romania, la momentul semnarii contractului.
În replică, Primarul Misăilă a spus că acest proiect vine în completarea celorlalte implementate sau în curs de implementare, prin care Primăria Municipiului Focșani modernizează infrastructura de transport și de iluminat public din oraș.

Biroul de presă al Primăriei Municipiului Focșani

 

 

Înapoi


Servicii Online

Eliberare Certificate de Urbanism Eliberare Certificate de Urbanism

Obtine un certificat de urbanism on-line

Registratura primărie Registratura primărie

Vizualizare stadiu documente intrate în registratura Primăriei

Petiţii Petiţii

Depune o petitie online si urmareste evolutia

Plăţi online Plăţi online

Posibilitatea de a plati alte servicii online

Plată SMS acces transport greu Plată SMS acces transport greu

valabilă din 10 iulie 2017

Tel. cetățeanului

0237-233.333


sau întrebați aici

Calendar

Etica și integritateInfoConsRespectConect