Felicitări elevilor de la colegiile Cuza și Unirea pentru premiile obținute la Campionatul Național de Robotică
2021-09-01 13:42:49

Felicitări elevilor de la colegiile Cuza și Unirea pentru premiile obținute la Campionatul Național de Robotică

Campionatul Național de Robotică "BRD FIRST TECH CHALLENGE ROMANIA", la care au participat cele mai bune echipe de profil din țară, s-a desfășurat în acest an în perioada 28-30 august, având o participare numeroasă. În urma deliberării juriului, două echipe din Focșani au urcat pe podium în cadrul unora dintre cele mai bune secțiuni ale competiției.
Cu această ocazie, munca și timpul investite de coordonatori și membrii echipei AI Citizens a Colegiului Național "Al.I. Cuza" în pregătire și-au arătat roadele, elevii focșăneni obținând premiul al III-lea la categoria "Think Award". Plasarea pe cea de-a treia pozitie a podiumului la această categorie este cu atât mai merituoasă, cu cât Premiul Think Award este acordat echipei care reflectă cel mai bine parcursul de la idee la execuție, de la design la construcția robotului. Detaliile tehnice referitoare la procesul de inginerie parcurs de la primele schițe de design și până la forma finală realizată a robotului au făcut diferențele între competitori, propulsând în cele din urmă echipa focșăneană pe podiumul de premiere.
Reușita elevilor de la Cuza a fost completată de cea a echipei Brickbot de la Colegiul Național "Unirea", care s-a clasat pe locul al II-lea la secțiunea "Collins Aerospace Innovate Award", care celebrează echipa ce gândeste "outside the box" și care are ingeniozitatea și inventivitatea de a-și aduce ideile la viață. Jurații au analizat cu atenție toate proiectele și la final au hotărât că uniriștii focșăneni merită din plin să urce pe cea de-a doua treaptă a podiumului, fiind impresionați de creativitatea și inventivitatea soluțiilor propuse în mecanismele aflate pe robot, precum și de designul elegant și ingenios. Mă bucur pentru premiile obținute și sunt convins că și următoarele concursuri vor confirma faptul că elevii focșăneni se numără printre cei mai buni în acest domeniu.
Totodată, aștept ca, odată ce restricțiile impuse de pandemie vor fi ridicate, să fie reluate și competițiile internaționale, astfel încât Focșaniul să fie reprezentat la cel mai înalt nivel de robotică . Noi am sprijinit și vom continua să sprijinim de fiecare dată participarea elevilor noștri la aceste concursuri, pentru că este de datoria noastră să încurajăm, să susținem și să promovăm excelența în educație! Felicitări componenților echipelor AI Citizens și Brickbot și mult succes în continuare!
De asemenea, felicitări și profesorilor coordonatori, dar și părinților, care v-au susținut și încurajat să fiți din ce în ce mai buni în ceea ce faceți!

 

Primar
Cristi Valentin Misăilă

 

Înapoi


Servicii Online

Eliberare Certificate de Urbanism Eliberare Certificate de Urbanism

Obtine un certificat de urbanism on-line

Registratura primărie Registratura primărie

Vizualizare stadiu documente intrate în registratura Primăriei

Petiţii Petiţii

Depune o petitie online si urmareste evolutia

Plăţi online Plăţi online

Posibilitatea de a plati alte servicii online

Plată SMS acces transport greu Plată SMS acces transport greu

valabilă din 10 iulie 2017

Tel. cetățeanului

0237-233.333


sau întrebați aici

Calendar

Etica și integritateInfoConsRespectConect