Discuții despre dotările școlilor din Focșani prin PNRR, la ISJ Vrancea
2023-01-12 17:23:57

Discuții despre dotările școlilor din Focșani prin PNRR, la ISJ Vrancea

 

Primarul Cristi Valentin Misăilă a fost prezent, astăzi, la o întâlnire cu directorii unităților de învățământ din Municipiul Focșani referitoare la pregătirea unui proiect de dotare a unităților de învățământ prin PNRR în cadrul apelului „Dotarea cu mobilier, materiale didactice și echipamente digitale a unităților de învățământ preuniversitar și a unităților conexe” - Componenta C15: Educație.

Primarul Cristi Valentin Misăilă și inspectorul general școlar, Gabriela Daniela Marchitan au avut o primă discuție foarte bună cu directorii unităților de învățământ din Focșani referitoare la investițiile care pot fi realizate cu aceste fonduri europene.

Aspectele tehnice ale investițiilor care pot fi realizate în cadrul acestui apel de proiecte au fost deja prezentate în cadrul unei videoconferințe organizate de Ministerul Educației în cursul acestei dimineți.

În cadrul acestui apel de proiecte sunt stabilite cinci tipuri de investiții eligibile, respectiv echiparea cu materiale și echipamente didactice a laboratoarelor și cabinetelor școlare, achiziționarea de echipamente informatice necesare procesului didactic, dotarea laboratoarelor de informatică, dotarea cu mobilier a sălilor de clasă.

Sunt stabilite costuri unitare maxime pentru fiecare tip de investiție iar primarul Cristi Valentin Misăilă le-a solicitat directorilor unităților școlare să fie atenți la lista echipamentelor solicitate astfel încât să fie un mod unitar care să faciliteze achiziția dotărilor și mobilierului

Un exemplu este dotarea care poate fi realizată la laboratoarele de informatică unde există posibilitatea de a achiziționa un sistem desktop, un laptop sau un sistem all-in-one. Recomandarea către directori a fost să se orienteze către un sistem desktop, sau unul all-in-one, care nu pot fi luate din sălile de clasă.

Propunerile din partea unităților școlare vor fi centralizate în cursul săptămânii viitoare astfel încât Primăria Municipiului Focșani să poată depune cât mai repede proiectul în platforma electronică dedicată PNRR.

Modernizarea infrastructurii școlare și asigurarea celor mai bune condiții de pentru copiii din Focșani sunt obiective prioritare pentru Primăria Municipiului care are în derulare mai multe proiecte cu finanțare europeană pentru reabilitarea termică și modernizarea unităților școlare.

Reamintim că în acest an vor începe lucrările de reabilitare și modernizare la Liceul Pedagogic „Spiru Haret”, Liceul cu Program Sportiv (LPS), Liceul Tehnologic ”G.C. Longinescu”, Liceul de Artă ”Gh. Tattarescu”, Grădinița 10, Grădinița 13, Grădinița 15, Grădinița 1, Creșa 1 și internatul LPS Focșani.

 

Biroul de Presă al Primăriei Municipiului Focșani

Înapoi


Servicii Online

Eliberare Certificate de Urbanism Eliberare Certificate de Urbanism

Obtine un certificat de urbanism on-line

Registratura primărie Registratura primărie

Vizualizare stadiu documente intrate în registratura Primăriei

Petiţii Petiţii

Depune o petitie online si urmareste evolutia

Plăţi online Plăţi online

Posibilitatea de a plati alte servicii online

Plată SMS acces transport greu Plată SMS acces transport greu

valabilă din 10 iulie 2017

Tel. cetățeanului

0237-233.333


sau întrebați aici

Calendar

Etica și integritateInfoConsRespectConect