Defilare militară și 104 baloane tricolore la Focșani de Ziua Națională a României
2022-11-24 17:38:10

Defilare militară și 104 baloane tricolore la Focșani de Ziua Națională a României

 

 

Joi, 1 Decembrie 2022, de Ziua Națională a României toți focșănenii sunt așteptați în Piața Unirii din Focșani, de la ora 10.00, pentru a participa la evenimentele organizate de Primăria Municipiului Focșani, în colaborare cu Garnizoana Focșani, Instituția Prefectului Vrancea, Consiliul Județean Vrancea și Consiliul Local al Tinerilor Focșani.

După doi ani de restricții, se reia la Focșani tradiția defilării cu personal și tehnică militară, eveniment mult așteptat de toți participanții.

Fiind Oraș al Unirii, la Focșani se va cânta și la 1 Decembrie 2022 "Hora Unirii" în interpretarea artiștilor de la Ansamblul Folcloric ”Țara Vrancei”.

Totodată, Consiliul Local al Tinerilor Focșani, în parteneriat cu Primăria Municipiului Focșani, va marca Ziua Națională a României prin proiectul ”104 baloane tricolore pentru 104 ani de la Marea Unire”. 

Astfel, 104 liceeni focșăneni vor forma, din baloane umplute cu heliu, tricolorul, iar pe acordurile Imnului Național "Deșteaptă-te române!" cele 104 baloane tricolore vor fi înălțate spre cer de pe treptele Monumentului Unirii - Obeliscul din Focșani.

Întregul eveniment, care cuprinde activitatea Garnizoanei Focșani, alocuțiunile autorităților, alături de momentul artistic, precum și lansarea baloanelor colorate în tricolor care vor umple cerul, va da fiecărui focșănean ocazia de a fi, o dată în plus, mândru că este român! 

 

 

Biroul de Presă al Primăriei Municipiului Focșani

Înapoi


Servicii Online

Eliberare Certificate de Urbanism Eliberare Certificate de Urbanism

Obtine un certificat de urbanism on-line

Registratura primărie Registratura primărie

Vizualizare stadiu documente intrate în registratura Primăriei

Petiţii Petiţii

Depune o petitie online si urmareste evolutia

Plăţi online Plăţi online

Posibilitatea de a plati alte servicii online

Plată SMS acces transport greu Plată SMS acces transport greu

valabilă din 10 iulie 2017

Tel. cetățeanului

0237-233.333


sau întrebați aici

Calendar

Etica și integritateInfoConsRespectConect