De Zilele Europene ale Patrimoniului, aniversăm 91 de ani de la inaugurarea Bornei de Hotar
2022-09-13 14:47:37

De Zilele Europene ale Patrimoniului, aniversăm 91 de ani de la inaugurarea Bornei de HotarÎn perioada în care U.E. marchează "Zilele Europene ale Patrimoniului", Primăria Municipiului Focșani, prin Ateneul Popular "Maior Gh. Pastia" și Centrul Național de Informare și Promovare Turistică Focșani, organizează o expoziție de fotografie veche menită să popularizeze unul dintre cele mai importante monumente istorice din Orașul Unirii.
Astfel, cu ocazia aniversării a 91 ani de la inaugurarea de către savantul Nicolae Iorga, Prim-Ministru la acel moment, cei interesați sunt așteptați, începând cu ora 10.00 la "Borna de Hotar", pentru a afla chiar de la colecționarul Petru Mincu, povești mai puțin știute despre acest important monument.
Totodată, va fi lansat și un pliant aniversar, care conține și informații inedite despre monumentul aflat în Lista Monumentelor Istorice (LMI) la poziția: VN-IV-m-B-06607.
O prezentare despre însemnătatea Unirii Principatelor Române în dezvoltarea Focșaniului va fi făcută și de către doamna Oana Raluca Boian, Directorul Bibliotecii Județene "Duiliu Zamfirescu".
Actorul Sorin Francu, Directorul Teatrului Municipal "Maior Gh. Pastia" va fi, de asemenea, prezent cu o expunere legată de Focșani, Orașul Unirii.

Biroul de Presă al Municipiului Focșani

Înapoi


Servicii Online

Eliberare Certificate de Urbanism Eliberare Certificate de Urbanism

Obtine un certificate de urbanism on-line

Registratura primărie Registratura primărie

Vizualizare stadiu documente intrate în registratura Primăriei

Petiţii Petiţii

Depune o petitie online si urmareste evolutia

Plăţi online Plăţi online

Posibilitatea de a plati alte servicii online

Plată SMS acces transport greu Plată SMS acces transport greu

valabilă din 10 iulie 2017

Tel. cetățeanului

0237-233.333


sau întrebați aici

InfoConsDeșeuri electrice

Calendar

RespectConect