Construim 14,6 km de piste pentru biciclete în Focșani
2023-05-09 19:10:33

Construim 14,6 km de piste pentru biciclete în Focșani

 

 

Primarul Municipiului Focșani, Cristi Valentin Misăilă, a discutat cu reprezentanții constructorilor implicați în proiectul „Resistematizarea infrastructurii de transport la nivelul Municipiului Focșani” despre modificările la amplasarea pistelor de bicicletă și a trecerilor de pietoni de pe Bulevardul Brăilei și de la intersecția cu Calea Munteniei. Discuțiile au avut loc, astăzi, 9 mai 2023, în cadrul unei ședințe de lucru în care a fost analizat stadiul lucrărilor pe fiecare stradă unde sunt investiții în derulare dar și programul pentru perioada următoare.

Primăria Municipiului Focșani a demarat în această primăvară lucrările pentru realizarea celor 3,6 km de piste de bicicletă din proiectul european ”Dezvoltarea rețelei de piste dedicate circulației bicicletelor, implementarea unui sistem de bike-sharing”. Lucrările au fost demarate pe strada Mare a Unirii, în zona Ocolului Silvic Focșani.

Pistele de bicicletă din cadrul acestui proiect vor fi realizate pe Str. Mare a Unirii, Str. Aurora, Str. Ana Ipătescu, Str. Maior Gh. Pastia Bd. Gării, Bd. Republicii, Bd. Brăilei.

Pe lângă cei 3,6 km de piste de bicicletă din cadrul proiectului ”Dezvoltarea rețelei de piste dedicate circulației bicicletelor, implementarea unui sistem de bike-sharing”, în Focșani se mai realizează aproximativ 11 km de piste în cadrul proiectului ”Resistematizarea infrastructurii de transport la nivelul Municipiului Focșani în vederea creșterii atractivității și accesibilității deplasărilor cu transportul public, cu bicicleta și pietonale”. 

Vor fi realizate piste de bicicletă pe B-dul Unirii, B-dul București, B-dul Independenței, Str. Cuza Vodă, Str. 1 Decembrie, Str. Bucegi, Str. Anghel Saligny, Str. Longinescu, Str. Bârsei, Str. Bicaz, Str. Odobești, Str. Mărășești, Str. Brăilei, Calea Munteniei și Calea Moldovei.

Prin implementarea acestor proiecte de mobilitate urbană vom realiza un sistem de bike-sharing în Municipiul Focșani prin care încurajăm folosirea bicicletelor ca mijloc alternativ de transport. În cadrul acestui sistem este în derulare montarea celor 30 stații inteligente de predare și preluare biciclete.

După finalizarea pistelor de biciclete vor fi introduse în trafic 285 biciclete și 16 triciclete pentru seniori și persoane cu dizabilități. Bicicletele sunt prevăzute cu computer de bord și modul inteligent de acces, beneficiază de sisteme de siguranță, monitorizare permanentă GPS și vor putea fi închiriate prin aplicații mobile dar și pe bază de smartcarduri. 

Contractul de finanțare privind ”Dezvoltarea rețelei de piste dedicate circulației bicicletelor, implementarea unui sistem de bike-sharing” a fost semnat în decembrie 2019 iar primele investiții au fost realizate în toamna anului 2022 când au fost montate primele stații inteligente de predare și preluare biciclete în câteva locații din Municipiul Focșani.

 

Biroul de Presă al Primăriei Municipiului Focșani

Înapoi


Servicii Online

Eliberare Certificate de Urbanism Eliberare Certificate de Urbanism

Obtine un certificat de urbanism on-line

Registratura primărie Registratura primărie

Vizualizare stadiu documente intrate în registratura Primăriei

Petiţii Petiţii

Depune o petitie online si urmareste evolutia

Plăţi online Plăţi online

Posibilitatea de a plati alte servicii online

Plată SMS acces transport greu Plată SMS acces transport greu

valabilă din 10 iulie 2017

Tel. cetățeanului

0237-233.333


sau întrebați aici

Calendar

Etica și integritateInfoConsRespectConect