Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării impune limitarea libertății de exprimare a focșănenilor
2019-03-05 11:03:24

Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării impune limitarea libertății de exprimare a focșănenilor

Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării impune limitarea libertății de exprimare a focșănenilor

 

Am afirmat, încă din timpul campaniei pentru funcția de Primar, că vreau și voi face tot ceea ce ține de mine ca Focșaniul să capete în câțiva ani o înfățisare nouă și modernă. Pentru aceasta însă trebuie să înțelegem cu toții că avem atât drepturi, cât și obligații. Dacă vrem ca orașul nostru să fie curat și liniștit trebuie să fim conștienți că avem obligația de a păstra curățenia și de a nu-i deranja pe ceilalți locatari din imobil sau din cartier. Dacă vrem să avem un oraș cu străzi fără gropi și clădiri reabilitate, trebuie să ne asumăm și obligația de a ne plăti taxele și impozitele aferente.
Nu mi se pare normal și nici nu sunt de acord ca într-un oraș de câteva zeci de mii de locuitori să existe o mică parte care să beneficieze numai de drepturi, fără însă a se achita de vreo obligație. De aceea am și inițiat o serie de acțiuni de evacuare a datornicilor și de recuperare a debitelor uriașe făcute de foștii locatari din blocul G2 din Cartierul Bahne. Și așa cum era și firesc, am anunțat toate aceste lucruri transparent și în mod public, tocmai ca focșănenii să știe ce se întâmplă în orașul lor.
Din păcate însă, pentru că am vrut să fac ordine și să aplic legea, am fost numit rasist, iar tot felul de personaje și organizații mi-au făcut mai multe plângeri în care m-au acuzat de discriminare.
Unele dintre aceste plângeri au fost înaintate Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării, care a considerat că nu trebuia sa informez opinia publică de faptul că foștii locatari de la G2 au datorii de mai multe miliarde de lei vechi. În opinia distinșilor membri din Colegiul Director al CNCD, faptul că am anunțat în mod public decizia de a lua toate măsurile împotriva celor care au ocupat abuziv camerele, au devastat imobilul și au acumulat datorii de zeci și sute de milioane pe familie, se cheamă discriminare. Nu știu de când obligația de a respecta legea se cheamă discriminare... dar se pare că așa consideră unii oficiali ai statului român.
Mai mult chiar, am fost acuzat de instigare la discriminare pentru că nu am cenzurat comentariile lăsate de focșăneni pe pagina de facebook. Ori așa ceva eu nu am făcut niciodată, nici chiar atunci când am avut de-a face cu comentarii critice la adresa mea (oricine poate verifica), pentru că am respectat și am promovat întotdeauna libertatea de exprimare. Iar focșănenii au dreptul să se exprime pentru că ei sunt cei care trăiesc și muncesc în acest oraș, pe care îl susțin prin taxele și impozitele plătite.
Din păcate însă, Consiliul Director al CNCD a considerat că nu trebuia să permit focșănenilor să se exprime și mi-a impus să șterg toate comentariile lăsate de aceștia pe facebook. Întrucât nu am făcut acest lucru, am fost amendat cu suma de 2000 de lei, în paralel cu obligația de publicare a deciziei pe site-ul Primăriei.
Ceea ce poate nu au înțeles acești stimabili sau poate tocmai de aceea... privește faptul că pentru mine libertatea de opinie a cetățenilor din acest oraș este mai presus de părerea unora ce ocupă vremelnic anumite funcții.
Eu nu am folosit niciodată expresii jignitoare sau discriminatorii și nici nu încurajez așa ceva. Nici în viața reală și nici pe platformele on-line. Ba chiar am militat în permanență pentru dialog și pentru un limbaj civilizat. De aici însă și până la a șterge toate acele comentarii care nu convin unora și altora... e cale lungă.
Iată de ce anunț în mod public că îmi mențin părerea că nu am discriminat pe nimeni când am afirmat că cine a făcut datorii trebuie să le și plătească, iar în privința comentariilor pentru care am fost amendat, nu le voi șterge, deoarece ele nu îmi aparțin. Cât despre sancțiune, îmi rezerv dreptul de a o contesta în instanță.
Dacă trebuie să plătesc, voi plăti! Dar eu unul, pentru nimeni și nimic, nu voi fi de acord și nici nu voi impune vreodată cenzura cetățenilor din Municipiul Focșani!

 

Primar
Cristi Valentin Misăilă

 

Înapoi


Servicii Online

Depunere documente online Depunere documente online

Depune documente: Investiții, Agricol, Urbanism, ITL, Petiții, L544, etc.

Eliberare Certificate de Urbanism Eliberare Certificate de Urbanism

Obtine un certificate de urbanism on-line

Registratura primărie Registratura primărie

Vizualizare stadiu documente intrate în registratura Primăriei

Petiţii Petiţii

Depune o petitie online si urmareste evolutia

Vizualizare Impozite, taxe locale Vizualizare Impozite, taxe locale

Posibilitatea de a plati online taxele si impozitele

Plăţi online Plăţi online

Posibilitatea de a plati alte servicii online

Plată SMS acces transport greu Plată SMS acces transport greu

valabilă din 10 iulie 2017

Tel. cetățeanului

0237-233.333


sau întrebați aici

Newsletter

Înscrieți-vă la newsletterul primăriei și veți fi la curent cu ultimele informații.

trimite

Calendar